§ 75 Aiesopimuksen hyväksyminen - Artteli-kumppanuusyhdistys ry  

Lataa  Kuuntele 

TRE:4709/00.01.05/2023

Päätöspäivämäärä

27.9.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Johanna Heine, p. 040 195 1709, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Lauri Savisaari, p. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Artteli-kumppanuusyhdistys ry hakee STEA:n kohdennetulle toiminta-avustukselle (ak-avustus) jatkoa. Tämä aiesopimus liittyy haettavaan avustukseen ja sen kohteena ovat kumppanuustalon matalan kynnyksen kansalaistoiminta, Tampereen kaupungin ja järjestöjen yhteistyö sekä Tampereen Järjestöedustamon toiminta. Sopimus korvaa vuonna 2021 tehdyn sopimuksen ja on voimassa STEA:n myöntämän avustuksen voimassaoloajan.

Artteli-kumppanuusyhdistys ry:llä on keskeinen rooli Tampereen kaupungin ja järjestöjen yhteistyön ja kumppanuuden edistämisessä. Artteli on Kumppanuusohjelman laadinnan ja Järjestöedustamon toiminnan kautta tukenut yhteistyörakenteiden syntymistä ja niiden ylläpitoa jo vuodesta 2016 lähtien.

Yhteistyöllä Artteli kumppanuusyhdistys ry:n kanssa edistetään ja kehitetään kaupungissa tehtävää hyvinvoinnin edistämistyötä. Kumppanuustalon toiminta tarjoaa alustan sekä mahdollisuuksia kaupunkilaisten ja järjestöjen monenlaiseen tekemiseen ja toimintaan. 

Tampereen kaupunki myönsi Artteli-kumppanuusyhdistykselle 19 000 euron kumppanuusavustuksen vuodelle 2023. Vuosina 2015-2022 yhdistys on saanut 20-22 000 euron toiminta-avustusta Tampereen kaupungilta. Avustus vuodelle 2023 laski, koska Lähellä.fi-verkkopalveluun liittyvän yhteistyön edistäminen siirtyi hyvinvointialueen avustettavaksi toiminnaksi.

Sopimuksen vastuuhenkilö ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Johanna Heine.

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin hallintosääntö § 37 kohta 6) Palvelualueen johtaja päättää palvelualueensa osalta  muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä.

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupungin sivistyspalvelujen ja Artteli-kumppanuusyhdistys ry:n välinen ehdollinen sopimus.

Sopimuksen vastuuhenkilö ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Johanna Heine.

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari