§ 162 Koulutuksen järjestäjän opiskeluhuollon ohjausryhmän asettaminen ja nimeäminen Tampereen seudun ammattiopistossa

Lataa  Kuuntele 

TRE:4430/00.01.05/2023

Päätöspäivämäärä

13.9.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Opintoasiainjohtaja Merja Sarvala, puh. 041 730 0075 ja hallintopalvelujohtaja Kristiina Karppi, puh. 040 865 2520, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Oppilas- ja opiskelijahuoltolain (1287/2023) 14 §:n mukaisesti monialainen opiskeluhuollon ohjausryhmä vastaa koulutuksen järjestäjäkohtaisen opiskeluhuollon yleisestä suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista. Lisäksi lain mukaan oppilaitoksessa tulee toimia monialainen oppilaitoskohtainen opiskeluhuoltoryhmä, joka vastaa oppilaitoksen opiskeluhuollon suunnittelusta, kehittämisestä, toteuttamisesta ja arvioinnista. 

Elinvoima- ja osaamislautakunta on kokouksessaan 23.8.2023 § 126 delegoinut johtajalle, ammatillinen koulutus oppilas- ja opiskelijahuoltolain 14 §:n mukaisen päätösvallan seuraavasti:
Oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaisen koulutuksen järjestäjän opiskeluhuollon ohjausryhmän asettaminen ja nimeäminen, edustajien nimeäminen oppilaitoskohtaisiin opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltoryhmien tehtävistä ja toimintatavoista päättäminen.

Tampereen seudun ammattiopiston pedagogisessa johtoryhmässä on edustettuna Tredun koulutusalat, yhteistoiminta-alueen toimipisteet ja opiskelijahuollon palvelut, joten on tarkoituksenmukaista, että pedagoginen johtoryhmä toimii myös opiskeluhuollon ohjausryhmänä. Lisäksi monialaisen opiskeluhuollon ohjausryhmän kokouksiin kutsutaan opiskelijoiden ja huoltajien edustajia sekä hyvinvointialueen opiskeluhuollon ammattihenkilöitä. Ohjausryhmän kokouksiin kutsutaan tarvittaessa muita asiantuntijoita.

Oppilaitoskohtaiset opiskeluhuoltoryhmät toimipisteittäin nimetään erikseen.

Päätös

Koulutuksen järjestäjän opiskeluhuollon ohjausryhmä Tampereen seudun ammattiopistoon asetetaan ja jäseniksi nimetään Tredun pedagogisen johtoryhmän jäsenet 1.10.2023 alkaen:

  • Viskari Kirsi, johtaja, ammatillinen koulutus
  • Blom Regina, koulutusjohtaja
  • Hoivala Tuula, kehitysjohtaja
  • Luukko Tarja, viestintä- ja markkinointipäällikkö
  • Nevalainen Satu, kehittämispäällikkö
  • Mäkitalo Ari, koulutusjohtaja
  • Sarvala Merja, opintoasiainjohtaja
  • Siiranen Virpi, koulutusjohtaja
  • Ylä-Mäihäniemi Kati, johdon assistentti 

 

Koulutuksen järjestäjän monialaisen opiskeluhuollon ohjausryhmän kokouksiin kutsutaan lisäksi opiskelijoiden ja huoltajien edustajia sekä hyvinvointialueen opiskeluhuollon ammattihenkilöitä. Ohjausryhmän kokouksiin kutsutaan tarvittaessa muita asiantuntijoita.

Ohjausryhmän puheenjohtajavuoro on kiertävä koulutusjohtajien kesken ja sihteerinä toimii johdon assistentti.

Allekirjoitus

Johtaja, ammatillinen koulutus