§ 102 Ruskon vedenpuhdistuslaitoksen saostuskemikaalisäiliöön liittyvät sähkö- ja automaatiotyöt

Lataa  Kuuntele 

TRE:3559/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

13.9.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Päätöksen perustelut

Tampereen Veden on tarve kasvattaa vedentuotannon kannalta kriittisen saostuskemikaalin varastointikapasiteettia merkittävästi nykyisestä. Varastokapasiteetin lisäys toteutetaan siten, että Ruskon vedenpuhdistuslaitokselle rakennetaan uusi kemikaalin varastosäiliö. Uutta säiliötä varten rakennetaan myös uusia putkilinjastoja, lisätään käsi- ja automaattitoimisia venttiilejä sekä liitetään kokonaisuus osaksi prosessiautomaatiota. 

Tampereen Vesi Liikelaitos pyysi tarjousta 22.8.2023 sähkö- ja automaatiotöistä sekä tarvittavista antureista saostuskemikaalin varastokapasiteetin kasvattamiseen Insta Automation Oy:ltä. Tarjous pyydettiin ainoastaan Insta Automation Oy:ltä, sillä kyseisellä toimittajalla on erilliset sopimukset automaatiojärjestelmien huolto- ja korjaustöistä sekä sähkösuunnittelusta ja -asennuksista Tampereen Vesi Liikelaitoksen kanssa. Näin ollen tämä toimittaja kykenee toimittamaan kyseisen kokonaisurakan kustannustehokkaasti.

Insta Automation Oy toimitti tarjouksen 25.8.2023 (53810 81303–2333). Tarjouksen kokonaishinta oli 16 670,00 € (alv 0%).

Tampereen Vesi on arvioinut ja todennut toimittajan luotettavaksi ja toimituskykyiseksi suorittamaan kyseinen hankinta. Tarjous oli hyväksyttävissä. Kyseessä on erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava hankinta.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Ruskon vedenpuhdistuslaitoksen saostuskemikaalin varastokapasiteetin kasvattamiseen tarvittavan sähkö- ja automaatiourakan Insta Automation Oy:ltä (y-tunnus 0680536–0) tarjouksen 53810 81303–2333 mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on 16 670 €. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun tilaus on tehty.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela