§ 722 Käyttöoikeutta koskeva sopimus koskien Sammon koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen kuuluvuusverkkoa - Telia Finland Oyj

Lataa  Kuuntele 

TRE:4388/07.02.01/2023

Päätöspäivämäärä

15.9.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Tilapalvelut Oy on toteuttanut lokakuussa 2022 valmistuneen osoitteessa Kaupinkatu 29 sijaitsevan Sammon koulun ja päiväkodin uudiskohteen. Kohteeseen tehtiin rakentamisen yhteydessä sisäkuuluvuutta palveleva nk. monioperaattoriverkko. Verkon erillisrakentamisella turvataan operaattoreiden kattavat kuuluvuudet eripuolille rakennusta nykyaikaisin tekniikoin.

Enersense on Telia Finland Oyj:n (y-tunnus 1475607- 9) valtuuttamana 10.8.2023 pyytänyt saada asentaa kohteeseen telelaitteita ja käyttää monioperaattoriverkkoa. Sammon koulun Teiskontien kiinteistölle aiemmin toteutettu tukiasemaratkaisu ei yksin riittänyt kattamaan kuuluvuuden parantamista Kaupinkadun toimipisteessä. Oikeudesta saada käyttää Tampereen kaupungin omistamaa verkkoa tulee sopia kirjallisella sopimuksella. Verkkoon liittymistä varten sijoitettaville laitteille luovutetaan tilaa yhteisestä teknisestä tilasta.

Erikseen tuotavien laitteiden sijoittamisesta ja rakennusasentamisesta vastaa kustannuksellaan operaattori, kuten niihin käyttöoikeuden saajasta johtuvista laajennus- tai muutostöistä. Mahdolliset myöhemmät muutostyöt tulee myös hyväksyttää erikseen.

Operaattori ylläpitää kaikki laitteensa korvauksetta. Sähköverkkoon kytkettävistä laitteistoista operaattori maksaa käyttämänsä sähkön kaupungille alamittauksen perusteella sähkönkulutuksesta aiheutuneiden todellisten kustannusten mukaan, ellei erikseen juuri tätä varten kiinteistön puolesta ole toteutettu omaa sähkönkäyttöpaikkaa taikka valmista mittaustekniikka.

Kiinteistössä kulkemiseen ja henkilötunnisteiden käyttöön tulee kiinnittää erityistä huomiota. Operaattoria edustavilla huoltohenkilöillä on oikeus kulkea laitetilaan sijoitusluvan antajan kanssa sovitulla tavalla.

Laitteiden ja sähkönsyötön asennussuunnitelma on hyväksytty Tampereen Tilapalvelut Oy:ssä 10.8.2023. Lisäselvitystä vaatinut kuituyhteyden erillissuunnitelma on selvitetty 8.9.2023. Kaupunkiympäristön palvelualue vastaa kuituyhteyden vuokraamisesta operaattorille erillisellä sopimuksella.

Käyttöoikeutta koskeva sopimus verkkoon liittymistä varten on 1.9.2023 alkaen voimassa toistaiseksi kahdentoista (12) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla. Tarkemmat ehdot määritellään sopimuksessa.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Telia Finland Oyj:lle (y- tunnus 1475607- 9) hyväksytään käyttöoikeutta koskeva sopimus koskien monioperaattoriverkkoon liittymistä ja sen käyttöä rakennuksessa Sammon koulu ja päiväkoti osoitteessa Kaupinkatu 29, Tampere.

Käyttöoikeutta koskeva sopimus on 1.9.2023 alkaen voimassa toistaiseksi kahdentoista (12) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla. Sähköverkkoon kytkettävistä laitteistoista operaattori maksaa käyttämänsä sähkön kaupungille alamittauksen perusteella sähkönkulutuksesta aiheutuneiden todellisten kustannusten mukaan, ellei toisin ole sovittu.

Asennus-, muutos- ja purkusuunnitelmat tulee hyväksyttää erikseen myös Tampereen Tilapalvelut Oy:ssä. Tarkemmat ehdot määritellään käyttöoikeutta koskevassa sopimuksessa.