§ 99 Kansaneläkelaitoksen etuustietopalvelu Kelmun käyttösopimuksen korvaaminen uudella sopimuksella

Lataa  Kuuntele 

TRE:6584/07.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

27.9.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Minna Helynen, puh. 040 354 2399, etunimi.sukunimi@tampere.fi  

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, puh. 040 581 1477, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki ja Kansaneläkelaitos ovat 21.11.2022 solmineet sopimuksen Kelan etuustietojen luovuttamisesta teknisen käyttöyhteyden avulla  (TRE:6584/07.01.02/2022).

Vastaanottokeskusten työntekijät ovat tähän asti voineet tarkistaa asiakkaansa tietoja Kelasta esimerkiksi soittamalla. Lokakuun lopussa 2023 vastaanottokeskukset voivat ottaa käyttöönsä Kelan etuustietopalvelu Kelmun, jolloin tietoja voi alkaa tarkistaa sähköisesti. Palvelun käyttö sujuvoittaa ammattilaisten työtä yhteisen asiakkaan asioiden hoitamisessa. Myös asiakas hyötyy, kun tietoja ei tarvitse itse kuljettaa viranomaiselta toiselle.

Nykyinen Kansaneläkelaitoksen kanssa oleva sopimus Kelan etuustietojen luovuttamisesta teknisen käyttöyhteyden avulla korvataan uudella sopimuksella, jossa on huomioitu vastaanottokeskuksen työntekijöiden käyttöoikeus.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii Tykas ICT-palvelusta vastaava, joka tällä hetkellä on projektipäällikkö Minna Helynen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.   

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön (konsernijohtaja 16.5.2023 § 89) liitteen 1 mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​hankinnoista,​ ICT-​ sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tampereen kaupungin ja Kansaneläkelaitoksen välinen sopimus Kelan etuustietojen luovuttamisesta teknisen käyttöyhteyden avulla hyväksytään.

Sopimus korvaa Tampereen kaupungin ja Kansaneläkelaitoksen 21.11.2022 allekirjoittaman sopimuksen Kelan etuustietojen luovuttamisesta teknisen käyttöyhteyden avulla. Sopimuksen korvauksesta ei aiheudu uusia kustannuksia.  

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään projektipäällikkö Minna Helynen. 

Sopimus syntyy vasta sopimuksen allekirjoituksella. 

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä