§ 180 Pysäköintirajoituslisäyksiä mukaan lukien talvipysäköintirajoitukset Vilusen puistokadulle, Nuijatielle, Kirvestielle ja Poratielle

Lataa  Kuuntele 

TRE:5166/08.01.02/2023

Päätöspäivämäärä

25.10.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Vilusen puistokadulla, Nuijatiellä, Kirvestiellä ja Poratiellä on rajoittamaton pysäköinti. Viime aikoina kadunvarsipysäköinti on lisääntynyt paikka paikoin uuden rakentamisen myötä aiheuttaen haittaa etenkin talvikunnossapidolle. Nuijatien itäpään liittymä Santaharjuntielle on koettu erityisen vaaralliseksi pysäköityjen autojen takia.

Jotta em. kadut saadaan talvisin kunnossapidettyä, lisätään niihin talvikunnossapitorajoitukset siten, että toisella puolella katua pysäköintikielto on eri päivänä kuin toisella puolella. Nuijatielle talvipysäköintirajoitukset asetetaan vain välille Harppitie - Kirvestie ja välillä Kirvestie - Santaharjuntie pysäköinti kielletään kokonaan molemmin puolin katua.

Tällä hetkellä talvipysäköintirajoitukset tulevat olemaan voimassa 15.11.-30.4. kerran viikossa joko tiistaisin tai keskiviikkoisin klo 9-12 kadun puolesta riippuen. Kunnossapitäjä voi kuitenkin myöhemmin muuttaa päivää ja/tai kellonaikaa omien aikataulujensa mukaisesti ilman uutta päätöstä.

Liikennemerkit toteutetaan maastoon suunnitelman 1/22394 mukaisesti.

Päätös

Vilusen puistokadun, Nuijatien, Kirvestien ja Poratien pysäköintirajoitukset ml. talvipysäköintirajoitukset asennetaan maastoon suunnitelman 1/22394 mukaisesti.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell