Alueellinen jätehuoltolautakunta, kokous 4.10.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 47 Jätelautakuntien neuvottelupäiville osallistuminen Tampereella 15.-16.11.2023 

TRE:4586/01.04.01/2023

Valmistelija

  • Toppila Anu, Jätehuoltopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Jätehuoltopäällikkö Anu Toppila, puh. 040 806 3362, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh. 040 124 1626, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

FCG Oy järjestää 15.-16.11.2023 valtakunnalliset jätelautakuntien neuvottelupäivät Tampereella. Neuvottelupäivät on tarkoitettu kunnallisen jätelautakuntien jäsenille ja viranhaltijoille sekä muille jätehuollon kunnallisille toimijoille. Tapahtuma kokoaa kunnallisen jätehuollon ammattilaiset ja päätöksentekijät yhteen kuulemaan asiantuntijaluentoja mm. jätelainsäädännön toimeenpanosta ja kehittämisestä, EU:n jätelainsäädännön muutoksista ja pakkausjätteen tuottajavastuusta. Neuvottelupäivillä tutustutaan myös ajankohtaisiin oikeustapauksiin ja käydään läpi kattavasti jätehuollon eri tutkimus- ja kehittämishankkeita. 

Tilaisuuden osallistumismaksu on 434,80 EUR + alv 24 %, lisäksi tulevat matka- ja mahdolliset ansionmenetyskorvauskustannukset.

Jätehuoltolautakunnan jäsenille koulutus on erityisen hyödyllinen koulutuspäivillä esiteltyjen teemojen vuoksi. Jätelainsäädäntö on muuttunut merkittävästi viime vuosina, minkä lisäksi EU:sta tuleva sääntely on jatkuvassa muutoksessa. Tapahtuman ollessa Tampereella ja lainsäädännön jatkuvasti muuttuessa on tarkoituksenmukaista, että jätehuoltolautakunnan varsinaiset jäsenet voivat osallistua jätelautakuntien neuvottelupäiville.

Hallintosäännön 34 §:n 8) kohdan mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

Tilaisuuden ohjelma on liitteenä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Toppila Anu, Jätehuoltopäällikkö

Pormestarille esitetään päätettäväksi, että Tampereen kaupungin alueellisen jätehuoltolautakunnan varsinaiset jäsenet oikeutetaan osallistumaan Tampereella 15.-16.11.2023 järjestettäville jätelautakuntien neuvottelupäiville.

Tilaisuudesta aiheutuvat kustannukset maksetaan luottamushenkilökoulutukseen varatuista määrärahoista.

Päätös

Pormestarille esitetään päätettäväksi, että Tampereen kaupungin alueellisen jätehuoltolautakunnan varsinaiset jäsenet tai varsinaisen jäsenen estyessä varajäsen oikeutetaan osallistumaan Tampereella 15.-16.11.2023 järjestettäville jätelautakuntien neuvottelupäiville.

Tilaisuudesta aiheutuvat kustannukset maksetaan luottamushenkilökoulutukseen varatuista määrärahoista.

Kokouskäsittely

Asian esittelijä Anu Toppila muutti päätösehdotusta seuraavasti:

"Pormestarille esitetään päätettäväksi, että Tampereen kaupungin alueellisen jätehuoltolautakunnan varsinaiset jäsenet tai varsinaisen jäsenen estyessä varajäsen oikeutetaan osallistumaan Tampereella 15.-16.11.2023 järjestettäville jätelautakuntien neuvottelupäiville.

Tilaisuudesta aiheutuvat kustannukset maksetaan luottamushenkilökoulutukseen varatuista määrärahoista."

Esittelijä korjasi myös perustelutekstin toisessa kappaleessa mainitun osallistumismaksun seuraavasti:

”Tilaisuuden osallistumismaksu on 434,80 EUR + alv 24 %, lisäksi tulevat matka- ja mahdolliset ansionmenetyskorvauskustannukset.” 

Puheenjohtaja totesi näin muutetun päätösehdotuksen ja perustelutekstin korjauksen olevan asian käsittelyn pohjana.

Tiedoksi

Hanna Sandström

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)