§ 8 Oppisopimuskoulutuksen pienhankinta, media-alan ammattitutkinto, valokuvauksen osaamisala, tutkintokoulutus

Lataa  Kuuntele 

TRE:4362/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

9.10.2023

Päätöksen tekijä

Oppisopimuspäällikkö, Toisen asteen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutustarkastaja Osmo Tahvanainen, puh. 050 442 0353 , etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Oppisopimuspäällikkö Liisa Klinge, puh. 050 540 5309, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun oppisopimuspalvelut selvitti Media-alan ammattitutkinnon, valokuvauksen osaamisalan oppisopimuskoulutuksen järjestäjiä. Neljä henkilöä Pirkanmaan alueelta on tiedustellut Tredulta koulutusta. Tutkinto on Tredun järjestämisluvassa, mutta ko.osaamisalaa ei järjestetä toistaiseksi.

Selvityksen mukaisesti  valokuvauksen osaamisalan tutkintokoulutusta tarjoaa Pirkanmaalla Visuaaliviestinnän instituutti VVI, Y-tunnus 0719994-8 (VVI). VVI:lla ei  ole järjestämislupaa näyttöjen järjestämiseksi. Näytöt hankitaan Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta (Y-tunnus 0208201-1). Gradia on ilmoittanut, ettei se järjestä oppisopimuskoulutusta Pirkanmaan alueella.

Hankintaa ei ole tarkoituksenmukaista kilpailuttaa eo. perusteella. Tarjouskilpailussa mahdollisesti saavutettavat paremmat hinta- tai muut ehdot eivät oletettavasti ylitä kilpailutuksesta aiheutuvia kustannuksia.

Tutkintokoulutusta koskeva tarjous saatiin pyynnöstä VVI:sta 6.6.2023. Esitetään, että Media-alan ammattitutkinto, valokuvauksen osaamisalan tutkintokoulutus hankitaan Visuaaliviestinnän instituutti VVI: stä, Y-tunnus 0719994-8. Tutkintokoulutuksen opiskelijakohtainen arvolisäveroton hinta on enintään 4365 €. Lisäksi erikseen sovitusti opiskelijakohtainen työpaikkakäynti tarvittaessa 300 €/työpaikkakäynti. Hankinnan arvolisäveroton kokonaishinta on enintään 18 660 €.  Arvolisäveroton opiskelijakohtainen hinta määrittyy henkilökohtaistamisen perusteella. Opiskelijamäärä on 4.

Kyseessä on julkisista hankinnoista säädetyn lain 25 §:n, liitteen E mukaisen palveluhankinnan kansallisen kynnysarvon alittava hankinta, johon ei sovelleta hankintalakia. Kyseessä on pienhankinta.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999).

Asiakirjoja säilytetään sähköisessä muodossa Tampereen seudun ammattiopistossa.

Oppisopimuspäällikön päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 4.4.2023 §58 Elinvoima ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.4.2023 alkaen.)

 

Päätös

Hankinta Media-alan ammattitutkinto, valokuvauksen osaamisalan tutkintokoulutuksesta neljälle opiskelijalle tehdään Visuaaliviestinnän instituutti VVI:stä:sta  (Y-tunnus 0719994-8).

Sopimuskausi on 27.9.2023 - 30.4.2025.

Hankinnan arvolisäveroton kokonaishinta on enintään 18 660 €. 

Sopimus voidaan tehdä, kun hankintapäätös on lainvoimainen. Hankintapäätös sitoo kaupunkia vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Oppisopimuspäällikkö Liisa Klinge