§ 183 Talvipysäköintirajoituksen lisääminen myös Takamaanrinteen pohjoispäähän

Lataa  Kuuntele 

TRE:1512/08.01.02/2023

Päätöspäivämäärä

31.10.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Takamaanrinteen kadunvarren taskupysäköintipaikoilla on talvikunnossapitorajoitus 15.11.-30.4. tiistaisin tai keskiviikkoisin klo 9-12. Kadun pohjoispäässä sallitaan pysäköinti myös länsipuolella ajorataa, jolloin ajorata kapenee niin, ettei kohtaaminen ole mahdollista pysäköityjen ajoneuvojen kohdalla. Ajoratapysäköinti on aiheuttanut ongelmia myös talvikunnossapidossa, ja asiasta on antanut palautetta niin asukkaat kuin kunnossapitäjäkin.

Vaikka osa palautteenantajista toivovat pysäköinnin poistamista kokonaan ajorataosuudelta, ei siihen haluta lähteä, koska alueella on muutenkin vähän pysäköintimahdollisuuksia etenkin vieraille. Ajonopeudet pysyvät matalina, koska pysäköityjen ajoneuvojen kohdalla on kohtaamistilanteessa jomman kumman osapuolen pysähdyttävä ja annettava toiselle tietä. Poistamisen sijaan lisätään myös näille ajoratapysäköintipaikoille talvikunnossapitorajoitus kadun alkuosan tapaan, jolloin katu saadaan kunnolla aurattua kerran viikossa eikä se pääsee kapenemaan liikaa lumivallien takia. 

Liikennemerkit asennetaan maastoon päivitetyn suunnitelman 1/22177 mukaisesti.

 

Päätös

Takamaanrinteen pohjoispäähän tuleva talvikunnossapitorajoitus asennetaan maastoon päivitetyn suunnitelman 1/22177 mukaisesti.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell