§ 178 TUVA-koulutuksen kuntakohtainen erillissopimus 2023-2024, Tredu ja Ylöjärven kaupunki

Lataa  Kuuntele 

TRE:4677/12.01.01/2023

Päätöspäivämäärä

5.10.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Vesa Kalliomäki, puh. 040 800 4627, koulutuspäällikkö Eija Haverinen, puh. 040 806 4077, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ylöjärven kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta on hyväksynyt 21.6.2022 Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen yhteistyösopimuksen Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa. Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätös on saanut lainvoiman ja yhteistyösopimus on allekirjoitettu.

Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen (TUVA) yhteistyösopimuksen kohdassa 3.2 Perusopetuksen arvosanojen korottamisen hankinta todetaan seuraavaa: ”…Sen opetuksen osalta, mitä Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ei järjestä itse tai hanki muulta taholta, Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu hankkii Perustaitojen vahvistaminen -koulutuksen osassa perusopetuksen arvosanojen korottamiseen tarvittavaa opetusta ja opintosuoritusten arviointia maksullisena palvelutoimintana Ylöjärven kaupungilta vuosittain vahvistettavan kuntakohtaisen erillissopimuksen mukaisesti.”

Liitteenä oleva sopimus on yhteistyösopimuksen kohdan 3.2 mukainen kuntakohtainen erillissopimus. Sopimusasiakirjat täydentävät toisiaan. Erillissopimuksella sopimusosapuolet sopivat perusopetuksen arvosanojen korottamiseen liittyvästä yhteistyöstä lukuvuodelle 2023-2024. Tredun ja Ylöjärven kaupungin paikallinen yhteyshenkilö sopivat tarkemmin yhteistyön käytänteistä.

Sopimuksessa on kuvattu perustaitojen vahvistaminen -koulutuksen osan tavoite ja keskeiset käytännöt, perusopetuksen arvosanojen korottamiseen liittyvistä käytännöistä sopiminen sekä hinnoitteluperusteet ja laskutus. Sopimuksen liitteessä on kuvattu Perustaitojen vahvistaminen -koulutuksen osaan liittyvä perusopetuksen arvosanojen korottamisen prosessi.

Sopimuksessa todetaan, että Tredu hankkii Ylöjärven kaupungin perusopetukselta arviointityön maksullisena palvelutoimintana. Lukuvuonna 2023-2024 Tredu maksaa 60 euroa (alv 0 %) korvausta jokaisesta oppiaineen arvioinnista. 

Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen yhteistyösopimuksen kohdassa 4. Sopimuksen seuranta on sovittu, että tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen toteutumista seurataan kahdesti vuodessa yhteistoimintasopimuksen mukaisessa Ylöjärven kaupungin ja Tredun kuntatapaamisessa. Lisäksi koulutuksen toteutumisesta ja tarjonnasta neuvotellaan Ylöjärven kaupungin sivistystoimen ja Tredun kesken vähintään lukuvuosittain. Tredun paikallinen yhteyshenkilö kutsuu lukuvuotta 2024-2025 koskevan sopimusneuvottelun koolle 15.6.2024 mennessä.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 4.4.2023 § 58 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.4.2023 alkaen.)

Hallintosäännön 147 §:n mukaan viranhaltija tai hänen määräämänsä allekirjoittaa päätökset, sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat päättämissään asioissa.

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Ylöjärven kaupungin (y-tunnus 0158221-7) välinen tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen yhteistyösopimusta täydentävä kuntakohtainen erillissopimus lukuvuodelle 2023-2024 sekä sen liite (Perustaitojen vahvistaminen -koulutuksen osaan liittyvä perusopetuksen arvosanojen korottamisen prosessi).

Sopimus tulee voimaan, kun sitä koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu. Sopimusta sovelletaan takautuvasti 1.8.2023 alkaen. Sopimus on määräaikainen ja se on voimassa vähintään 31.7.2024 asti, mutta enintään siihen saakka, kunnes sopijapuolet sopivat lukuvuotta 2024-2025 koskevasta tätä sopimusta vastaavasta erillissopimuksesta.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari