§ 103 Rakennus- ja huoneistotietojen raporttipalvelun pienhankinta CGI Suomi Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:2684/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

9.10.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-palveluvastaava Henna Mäkilä, puh. 040 194 1801, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, puh. 040 5811477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

CGI Asioin on ajasta ja paikasta riippumaton kiinteistöasiointipalvelu kuntalaisen ja kunnan välillä. Asioin on liitetty viranomaisrekistereihin, joista olemassa oleva tieto voidaan noutaa asialle automaattisesti varmistaen tiedon oikeellisuus ja minimoiden tarvittava työ. Asiointipalveluun sisäänrakennettu ohjauslogiikka auttaa kuntalaisen oikeaan paikkaan, jossa esitäytetyt ilmoitukset helpottavat asian hoitoa. Palvelussa kunnan asiakkaat näkevät kiinteistön rakennus- ja huoneistotiedot itsepalveluna. Palvelusta on saatavilla lähtötiedot korjaus- ja muutostyöhankkeen esisuunnitteluun sekä kiinteistön ylläpitoon ja kiinteistökehittämiseen.

Kaupunkiympäristön palvelualueen kaupunkiympäristön rakennuttamisen ja ylläpidon palveluryhmä pyysi CGI Suomi Oy:ltä tarjousta Tampereen kuntarekisterin rakennus- ja huoneistotietojen raporttipalvelusta sähköiseen asiointiin (Asioin.fi).

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 1) -kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta.

CGI Suomi Oy:llä on tarjota valmis sähköisen asioinnin alusta ja palvelu rakentuu CGI:n Tampereen kaupungille toimittaman Facta-kuntarekisterisovelluksen tietoihin. Palvelun tietoturva on varmistettu Suomi.fi- tunnistautumisella, luokituksella ja latausrajoituksella.

CGI Suomi Oy:n tarjous sisältää Asioin.fi-palvelun kautta saatavan rakennus- ja huoneistotietojen raporttipalvelun käyttöönotto- ja kehitystyöt arvonlisäverottomaan hintaan 16 180,64 euroa ja vuosittaisen ylläpidon hintaan 4 308 euroa.

Tarjottu palvelu täyttää tilaajan palvelulle asettamat toiminnalliset, tekniset ja tietoturvavaatimukset ja on kustannuksiltaan edullinen.

Sopimus rakennus- ja huoneistotietojen raporttipalvelusta esitetään tehtäväksi CGI Suomi Oy:n (y-tunnus 0357502–9) kanssa.

Hankintayksikkö on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. ​

Hankinnan valmistelijana toimi ICT-palveluvastaava Henna Mäkilä.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palveluvastaava, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Henna Mäkilä. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.​

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 4 308 euroa vuodessa. Lisäksi hankinnasta aiheutuu kertakustannus, arvonlisäverottomana 16 180,64 euroa. Sopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevana.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön (konsernijohtaja 16.5.2023 § 89) liitteen mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta.

Päätös

Sopimus rakennus- ja huoneistotietojen raporttipalvelusta toistaiseksi voimassa olevana tehdään CGI Suomi Oy:n (y-tunnus 0357502–9) kanssa.​

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ICT-palveluvastaava (Henna Mäkilä).

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 4 308 euroa vuodessa.​ Lisäksi hankinnasta aiheutuu kertakustannus 16 180,64 euroa.

Hankinnasta aiheutuvat arvonlisäverottomat kertakustannukset 16 180,64 kohdennetaan kustannuspaikan 1130 projektirakenneosalle K1130_12_003 ja jatkuvat kustannukset 4 308 euroa vuodessa kustannuspaikan 1130 projektirakenneosalle J1130_12_003.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä