§ 163 Sairaalaopetuksen ohjausryhmän asettaminen ja jäsenten nimeäminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:5203/00.01.05/2023

Päätöspäivämäärä

31.10.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Opetusjohtaja Ulla Ojalammi, puh. 050 428 3044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puh. 050 4840040, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Kunnan, jossa erikoissairaanhoidon yksikkö sijaitsee, on perusopetuslain 4 a § 1 momentin mukaisesti velvollisuus järjestää opetusta erikoissairaanhoidossa oleville oppilaille siinä määrin kuin se hänen terveytensä huomioon ottaen on mahdollista. Hoidosta vastaavan sairaalan sijaintikunta on velvollinen järjestämään myös muulle erikoissairaanhoidossa olevalle oppivelvolliselle oppilaalle opetusta ja tukea siinä määrin kuin se hänen terveytensä, pedagogiset erityistarpeensa ja erikoissairaanhoidon hoidolliset ja kuntoutukselliset toimenpiteet huomioon ottaen on perusteltua, jos opetuksen järjestäminen muutoin ei ole tämän tai muun lain mukaisista tukitoimista huolimatta oppilaan edun mukaista.

Perusopetuslain 4 a § 3 momentin mukaan oppilaan opetuksen järjestäjän tulee hoidosta vastaavan sairaalan tai muun erikoissairaanhoidon toimintayksikön sijaintikunnan kanssa moniammatillisessa yhteistyössä sopia ja järjestää siirtymisen kannalta välttämätön tuki opetuksen järjestämiseksi oppilaan siirtyessä 1 momentissa tarkoitettuun opetukseen ja takaisin. Mikäli oppilaan opetuksen järjestäjä on muu kuin oppilaan hoidon aikainen kotikunta, myös oppilaan kotikuntaa tulee kuulla. Oppilaan tulee voida 1 momentissa säädettyjen velvollisuuksien lakattua palata siihen opetukseen, johon oppilas osallistui ennen siirtymistään 1 momentissa säädettyyn opetukseen. Tampereen yliopistollisen sairaalan sairaalaopetus toteutetaan Koivikkopuiston sairaalaopetuksessa. Sairaalaopetuksessa annetaan opetusta osastoilla oleville oppilaille sekä avohoidossa oleville oppilaille. Sairaalaopetus on kiinteä osa monen perusopetusikäisen oppilaan hoitoa. 

Sairaalaopetuksen moniammatillisen yhteistyön edistämiseksi on tarkoituksenmukaista perustaa ohjausryhmä Tampereen kaupungin, Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Lempäälän kunnan asiantuntijoista. Ohjausryhmä voi työnsä aikana kuulla muita tarpeelliseksi katsomiaan asiantuntijoita.

Sairaalaopetuksen ohjausryhmän tehtävänä on:

  • Sairaalaopetus antaa pedagogista tukea yhteistyössä oppilaan muun monialaisen verkoston kanssa.
  • Olennainen avo-opetuksen toteutumisessa ja kehittymisessä on monialaisen verkostotyön vahvistaminen oppilaan tukemisessa.
  • Halutaan vahvistaa monialaista työskentelyä, koska oppilaat tarvitsevat koulunkäyntinsä tueksi palveluja sosiaalipalveluista ja avoterveydenhoidosta.
  • Luoda verkostoja ja vahvistaa toimintatapoja perusopetusikäisen lapsen kasvun, oppimisen ja tuen ja hoidon järjestämiseksi.

Hallintosäännön 34 § 9)-kohdan mukaisesti pormestari päättää luottamushenkilötyöryhmien, sidosryhmien edustajia sisältävien työryhmien ja muiden tarpeelliseksi katsomiensa työryhmien nimeämisestä.

Päätös

Asetetaan sairaalaopetuksen ohjausryhmä 1.11.2023 alkaen.

Nimetään ohjausryhmään seuraavat jäsenet:

Ulla Ojalammi, opetusjohtaja, perusopetus
Pauliina Suvilaakso, apulaisrehtori, Koivikkopuiston sairaalaopetus
Tuila Saarentaus, rehtori, Puistokoulu

Lisäksi ohjausryhmään kutsutaan:

Sirpa Tikka, palvelupäällikkö, opiskeluhuollon vastuualue, Pirha
Tuija Ylä-Himanka, kehittämispäällikkö, opiskeluhuolto ja yksilölliset tukipalvelut, Lempäälän kunta
Laura Linkosalo, apulaisylilääkäri, Lasten, nuorten ja perheiden mielenterveys- ja päihdepalvelut, Pirha
Kaisu Tiala, osastonhoitaja, Lasten neuropsykiatrian yksikkö, Pirha

Ohjausryhmä voi työnsä aikana kuulla muita tarpeelliseksi katsomiaan asiantuntijoita.

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola