Vanhusneuvosto, kokous 18.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 42 Pirkanmaan hyvinvointialueen ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma vuosille 2024-2025 

Päätösehdotus oli

Merkitään tiedoksi hyvinvointikoordinaattori Jaana Yläsen esitys ja siitä käyty keskustelu.

Päätös

Kuultiin Jaana Yläsen esittely hyvinvointialueen ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelmasta. Siihen liittyen keskustelussa nousi esille seuraavia vanhusneuvoston kantoja:

- Pirhan tulisi virtaviivaistaa suunnitelmaansa siten, että se koskisi nimenomaan niitä ikääntyneiden hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja ennaltaehkäisyyn liittyviä palveluita, joihin Pirha osoittaa rahaa ja toimenpiteitä. Vähemmän sen kuvailua, mitä kunnat ja muut yhteistyötahot tahollaan tekevät.

- lähitorien toiminnan "yhdenmukaistaminen" kuulostaa huononnukselta tamperelaisten ikääntyneiden palveluihin. Pirhan pitäisi määritellä mitä yhdenmukaistaminen tarkoittaa ja mikä heillä on asiassa kriteerinä, esim. lähitorit/kunta vai ikääntyneiden määrä/lähitori.

- henkilöstöä ei ole kunnolla suunnitelman valmistelussa osallistettu. Nyt palvelualueiden henkilökunnalle lankeaa vastuu sellaisten suunnitelmien toteuttamisesta, johon eivät ole saaneet vaikuttaa.

- lähitorien osalta Pirha on nyt lopettamassa sellaisia hyvinvoinnin edistämiseen liittyviä tehtäviä, jotka selvästi kuuluisivat heille, mm. fysioterapeutit.

 

Näillä huomautuksilla merkitään alustus ja siitä käyty keskustelu tiedoksi.