§ 15 City Blues -projektin yleishallinnon ja koordinoinnin sidosyksikköhankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:5118/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

2.11.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelujohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Anna Vilhula, puh. 040 3523 423, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelujohtaja Jukka Lindfors, puh. 050 5594 139, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hankinnan taustalla on Tampereen kaupungin City Blues: Bluegreen nature-based solutions for climate change adaptation and citizen wellbeing -projekti, jolle on myönnetty rahoitus EU:n Interreg Baltic Sea Region -ohjelmasta. City Blues -projektissa kehitetään kaupungeissa luontopohjaisia ratkaisuja ja sinivihreää infrastruktuuria, jotta voidaan varautua ilmastonmuutoksen ja tiivistyvän kaupungin seurauksena kasvaviin hulevesimääriin. Projektin toteutus käynnistyy 1.11.2023 ja kestää kolme vuotta 31.10.2026 saakka. Interreg BSR -ohjelma on hyväksynyt 20.6.2023 rahoitushakemuksen.

Tampereen kaupunki on projektin "lead partner", joka toimii päähallinnoijana ja vastaa projektin ja sen talouden hallinnoinnista sekä viestinnästä. Projektin toteutus vaatii hallinnointiin ja viestintään apua kaupungin ulkopuoliselta toteuttajalta, minkä takia kaupunki hankkii työn sidosyksikköhankintana Suomen Itämeri-instituutin säätiöltä. Säätiö on osallistunut projektirahoituksen hakuun, ja hankintayksikkö on neuvotellut sen kanssa hankinnan sisällöstä ja vaatimuksista. Hankinnan arvo on 75 000 euroa, joka kattaa palvelun tuottamisesta aiheutuvat kustannukset.

Suomen Itämeri-instituutin säätiö on hankintalain (1397/2016) 2 luvun 15§:n tarkoittama sidoyksikkö, joka on sen asiakkaistaan erillinen ja päätöksenteon kannalta itsenäinen yksikkö. Hankintalain 15§:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan, jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Esitetään, että hankintasopimus City Blues -projektin yleishallinnosta ja koordinnoista tehdään Suomen Itämeri-instituutin säätiön (1009120-9) kanssa. Suomen Itämeri-instituutin säätiö sr on ennen hankintapäätöstä toimittanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset, ja ne on hyväksytysti tarkastettu.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hankinta- asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Muutoksenhakua varten asiakirjat on saatavissa Tampereen kaupungilta ja asiakirjatiedustelut on osoitettava osoitteeseen anna.vilhula@tampere.fi.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi esitetään City Blues-projektin projektipäällikköä, jota vakanssia hoitaa tällä hetkellä Anna Vilhula. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Suunnittelujohtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa 250 000 euroon asti (Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntö 1.9.2023 alkaen, 1.9.2023 § 82).

Päätös

Sopimus City Blues -projektin yleishallinnosta ja koordinnoinnin hankinnasta tehdään Suomen Itämeri-instituutin säätiön (1009120-9) kanssa.

Sopimus on voimassa määräaikaisena siihen saakka, kunnes määritellyt tehtävät on saatettu loppuun.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään projektipäällikkö Anna Vilhula.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 75 000 €.

Hankinnan kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 111845 ja kohdennetaan projektirakenneosalle E1110_23_02_3 External costs.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

 

Allekirjoitus

Suunnittelujohtaja Jukka Lindfors