§ 190 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun liittyminen Cisco Networking Academyn jäseneksi

Lataa  Kuuntele 

TRE:5082/04.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

18.10.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Tuntiopettaja Tiina Partanen, puh. 044 431 4378, etunimi.s.sukunimi@tampere.fi ja suunnittelupäällikkö Johanna Järvensivu, puh. 040 517 0316, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tredussa ollaan kehittämässä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon sisältöjä vastaamaan nykyajan työelämän vaatimuksia. Nyt valmistelussa on uuden ammattiainemoduulin: "Kyberturvallisuuden ylläpitäminen (30 osp)” kehittely sekä opettajien osaamisen päivittäminen. Uutta ainemoduulia varten ollaan etsimässä koulutusmateriaalia opettajille sekä oppimateriaalia ko. moduulin toteuttamiseen opiskelijoille. Cisco Networking Academyssä olisi tarjolla laadukasta materiaalia kyberturvallisuuden opiskeluun. Hakemalla "Academyksi" saisimme käyttöömme myös mahdollisuuden seurata opiskelijoidemme edistymistä Ciscon kurssimateriaalin opiskelussa. Cisco tarjoaa ”Academylle” pääsyn kurssimateriaaliin maksutta. 

Cisco Academyn lisäksi on kaksi muuta ”Academy” tyyppiä. ITC (Instructor Training Center), joka mm. kouluttaa ja akkreditoi uusia ja olemassa olevia ohjaajia opettamaan Cisco Networking Academy -opetussuunnitelmaa. ASC (Academy Support Center) taas tarjoaa ”Academyille” operatiivista tukea ja palveluja. Suomessa on tällä hetkellä kaksi Academy Support Centeriä: Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Turun Ammattikorkeakoulu. Tredulle tulisi Suomen Academy Support Centerin tarjoamien tukipalveluiden käyttämisestä vuosittain noin 600 euron vuosimaksu (alv 0 %). Suomen Academy Support Centerin kanssa (Metropolia) tehdään myöhemmin erillinen sopimus. 

Cisco Networking Academyn jäseneksi liittyminen 

Cisco Networking Academy on maailmanlaajuinen IT- ja kyberturvallisuuskoulutusohjelma, joka tekee yhteistyötä oppilaitosten kanssa ympäri maailmaa. Cisco Networking Academy on perustettu vuonna 1997. Tähän mennessä yli 17,5 miljoonaa oppijaa on osallistunut maailmanlaajuisesti Cisco Networking Academyn kursseille hankkiakseen digitaalisia taitoja. 

Cisco Networking Academy -yhteisöön liittyäkseen on läpäistävä hakuprosessi. Networking Academy tarkistaa jäsenyyshakemuksen, ja hakijalle ilmoitetaan sähköpostitse, onko heidän oppilaitoksensa hyväksytty osallistumaan ohjelmaan. Jos hakemus hyväksytään, yhteyshenkilö saa sähköpostin, jossa häntä pyydetään kirjautumaan oppimisalustalle ja allekirjoittamaan jäsensopimus tilin perustamiseksi. Tredu on jo tehnyt jäsenyyshakemuksen ja se on oppilaitoksena hyväksytty liittymään Cisco Networking Academyyn. Jotta jäsenyys tulisi voimaan, on Tredun vielä hyväksyttävä jäsenyyssopimus. 

Cisco Networking Academyn jäsenyyskausi on kolme vuotta (36 kuukautta). Voimassaoloaika uusitaan automaattisesti kahdeksitoista (12) kuukaudeksi, paitsi jos kuusikymmentä (60) päivää ennen kulloinkin voimassa olevan jäsenyyskauden päättymistä toinen osapuoli ilmoittaa kirjallisesti toiselle osapuolelle päätöksestään olla uusimatta jäsenyyssopimusta. Kumpi tahansa osapuoli voi kieltäytyä jatkamasta tai uusimasta kolmen vuoden määräaikaa mistä tahansa syystä tai ilman syytä. 

Edellä mainitusta huolimatta joko Cisco tai Tredu voi irtisanoa jäsenyyssopimuksen ilman vastuuta toiselle osapuolelle mistä tahansa syystä tai ilman syytä ilmoittamalla asiasta kirjallisesti vähintään kolmekymmentä (30) päivää etukäteen. Lisäksi Cisco voi irtisanoa sopimuksen välittömästi kirjallisella ilmoituksella, jos sopimuksen kohtaa 7 ("Luottamuksellisuus") rikotaan. 

Jäsenyyssopimuksessa oli mainittu, että osapuoli voi myös irtisanoa sopimuksen välittömästi ilmoittamalla siitä kirjallisesti, jos sopimuksen välittömänä irtisanomisperusteena on liiketoiminnan lopettaminen tai joutuminen esimerkiksi konkurssi- tai selvitystilamenettelyn kohteeksi. 

Jäsenyyssopimus ja sen liitteet on merkitty Cisco Systems, Inc. toimesta luottamuksellisiksi, joten asiakirjat ovat salassa pidettävä JulkL (621/1999) 24 §:n 20-kohdan mukaisesti. 

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 4.4.2023 § 58 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.4.2023 alkaen).

Päätös

Hyväksytään Tampereen seudun ammattiopisto Tredun liittyminen Cisco Networking Academyyn ja Cisco Academy Membership Agreement -jäsenyyssopimus, jonka toisena osapuolena on Cisco Systems, Inc. 

Nimetään tuntiopettaja Tiina Partanen sopimuksen vastuu- ja yhteyshenkilöksi ja oikeutetaan hänet hallintosäännön 147 §:n perusteella allekirjoittamaan jäsenyyssopimus.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari