§ 193 Tampereen seudun ammattiopiston oppilaitoskohtaisten opiskeluhuoltoryhmien edustajien nimeäminen Pyynikin kampukselle

Lataa  Kuuntele 

TRE:5053/00.01.05/2023

Päätöspäivämäärä

23.10.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Opintoasiainjohtaja Merja Sarvala, puh. 041 730 0075, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Oppilas- ja opiskelijahuoltolain (1287/2013) 14 §:n mukaan koulutuksen järjestäjäkohtaisen opiskeluhuollon yleisestä suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista vastaa monialainen opiskeluhuollon ohjausryhmä. Oppilaitoksen opiskeluhuollon suunnittelusta, kehittämisestä, toteuttamisesta ja arvioinnista vastaa monialainen oppilaitoskohtainen opiskeluhuoltoryhmä tai muu tehtävään soveltuva monialainen oppilaitoskohtainen ryhmä. Oppilaitoskohtaista opiskeluhuoltoryhmää johtaa koulutuksen järjestäjän nimeämä edustaja. 

Tampereen seudun ammattiopiston opiskeluhuoltosuunnitelma 2023-2024 on hyväksytty Elinvoima- ja osaamislautakunnassa 13.9.2023 (§ 137 Tampereen seudun ammattiopiston opiskeluhuoltosuunnitelma 2023–2024). Opiskeluhuoltosuunnitelman mukaan yhteisöllisen opiskeluhuollon suunnittelusta ja toteuttamisesta Tredun toimipisteissä vastaavat oppilaitoskohtaiset opiskeluhuoltoryhmät (yhteisölliset opiskeluhuoltoryhmät), joita johtavat nimetyt koulutuspäälliköt. Yhteisöllinen opiskeluhuoltoryhmä koostuu koulutuspäälliköstä, opetus- ja ohjaushenkilöstön edustajista, hyvinvointialueen edustajista (esim. terveydenhoitaja, psykologi, kuraattori) sekä opiskelijoiden ja huoltajien edustajista. Ryhmään voi kuulua myös muita toimijoita (esim. nuorisopalvelujen henkilöstöä). 

Elinvoima- ja osaamislautakunta on kokouksessaan 23.8.2023 § 126 delegoinut johtajalle, ammatillinen koulutus oppilas- ja opiskelijahuoltolain 14 §:n mukaisen päätösvallan seuraavasti: Oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaisen koulutuksen järjestäjän opiskeluhuollon ohjausryhmän asettaminen ja nimeäminen, edustajien nimeäminen oppilaitoskohtaisiin opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltoryhmien tehtävistä ja toimintatavoista päättäminen.

Johtaja, ammatillinen koulutus on (13.9.2023 § 162) päättänyt koulutuksen järjestäjän opiskeluhuollon ohjausryhmän asettamisesta ja nimeämisestä Tampereen seudun ammattiopistossa. Päätöksen perusteluissa todetaan, että oppilaitoskohtaiset opiskeluhuoltoryhmät toimipisteittäin nimetään erikseen.

Päätös

Tampereen seudun ammattiopiston oppilaitoskohtaisten opiskeluhuoltoryhmien edustajiksi nimetään Pyynikin kampukselta 1.11.2023 alkaen lukuvuodelle 2023-2024 liitteessä ilmoitetut henkilöt.

Oppilaitoskohtaisten opiskeluhuoltoryhmien kokouksiin kutsutaan lisäksi opiskelijoiden ja huoltajien edustajat. Lisäksi kokouksiin kutsutaan tarvittaessa muita asiantuntijoita.

Oppilaitoskohtaisten opiskeluhuoltoryhmien johtamisesta vastaavat toimipisteittäin nimetyt koulutuspäälliköt.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari