§ 144 BMX-pyöräilyradan käyttöoikeus ja yhteistyösopimuksen hyväksyminen Tampereen kaupungin, Tampereen Infra Oy:n ja Tampere Bike Club ry:n välillä

Lataa  Kuuntele 

TRE:3555/10.03.05/2023

Päätöspäivämäärä

14.9.2023

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Infrahallintapäällikkö Kimmo Myllynen, p. 040 806 4794, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin, Tampereen Infra Oy:n sekä kaikille avoimilla ja ilmaisilla kaupungin omistamilla toimintapaikoilla säännöllisesti harrastetoimintaa järjestävien yhdistysten välillä on ollut määräaikainen huolto- ja käyttösopimus vuosina 2019–2020. Osapuolet ovat valmistelleet BMX-polkupyöräradan osalta toistaiseksi voimassa olevaa käyttöoikeus- ja yhteistyösopimusta sisältäen kunnossapidon vastuunjaon.

Sopimuksen kohteena ovat Tampereen kaupungin omistaman BMX-polkupyöräradan hallinnointi, tarkastustoiminta sekä kunnossapitotyöt. Sopimuksen piiriin kuuluva kohde sopimuksen alkaessa on:

Iso-Vilusen BMX-polkupyörärata, Vilusen puistokatu 29, 33710 Tampere

Toimintapaikkoja voi tulla uusia ja vanhoja voi poistua. Muutoksista toimintapaikkoihin päättää Tampereen kaupunki.

Osapuolten (Tampereen kaupunki, Tampereen Infra Oy ja Tampereen Bike Club ry) tavoitteena on pyrkiä pitämään BMX-polkupyörärata lajin sääntöjen ja kehityksen mukaisessa kunnossa.

Tampereen kaupunki ja Tampereen Infra Oy vastaavat BMX-polkupyöräradan rakenteellisesta korjauksesta. Korjaustyöt valmistellaan yhteistyössä Tampere Bike Club ry:n kanssa sopimuksessa tarkemmin mainittujen periaatteiden mukaisesti. 

Rakenteellisten korjausten osalta periaatteena on, että Tampereen kaupunki päättää ja vastaa investointeina toteutettavista töistä, kuten laajennuksista ja peruskunnostuksista, hankesuunnittelusta ja toteutuksesta. 

Tampereen Infra Oy vastaa BMX-polkupyöräradan kunnossapitotöistä osana kaupunkiympäristön palvelualueen ja Infra Oy:n välisen yleisten alueiden kunnossapitosopimuksen palvelukokonaisuutta (TRE:6481/02.07.01/2022). 

Korjaustarpeen edellyttäessä Tampere Bike Club ry voi tarjota Tampereen Infra Oy:lle erilliseen tarjoukseen perustuen korjaustöiden tueksi yhdistyksen voimin tehtäviä työvaiheita. Tampereen kaupunki ei maksa Tampere Bike ry:lle korvausta näistä korjaustöistä.

Kaupungin on tarkoituksenmukaista hyödyntää alan asiantuntijoiden asiantuntemusta liittyen toiminnallisuuteen, turvallisuuteen ja käyttötarkoitukseen. Käyttöoikeus- ja yhteistyösopimus, sisältäen kunnossapidon vastuunjaon, laaditaan sopijaosapuolten vastuiden selvittämiseksi ja yhteistyön sujuvoittamiseksi. Sopimuksen osa-alueet muodostuvat toimintapaikkojen hallinnoinnista, tarkastustoiminnasta, kunnossapitotöistä sekä turvallisuustoimista. 

Sopimuksen valmistelijoina toimivat infrahallintapäällikkö Kimmo Myllynen, viherasiantuntija Kirsi Mäntysaari-Ukkola ja suunnittelija Sanna Luonuankoski. 

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii Tampereen kaupungin osalta infrahallintapäällikkö, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Kimmo Myllynen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Rakennuttamisjohtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa 250 000 euroon asti (Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntö 1.3.2023 alkaen, 28.2.2023 § 22).

 

Päätös

Tampereen kaupungin, Tampereen Infra Oy:n (3022425-9) ja Tampereen Bike Club ry:n (2087130-5) välinen sopimus hyväksytään.

Sopimuskausi on toistaiseksi voimassa oleva sopimuskausi. Sopimuksen irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta. Sopimus tulee voimaan, kun sopijaosapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Sopimus voidaan allekirjoittaa, kun päätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä Tampereen kaupungin osalta toimii infrahallintapäällikkö Kimmo Myllynen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle.