§ 185 Liikunta- ja nuorisojohtajan viran täyttäminen sivistyspalvelujen palvelualueella

Lataa  Kuuntele 

TRE:4108/01.02.01/2023

Päätöspäivämäärä

10.11.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Lauri Savisaari, puh. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari:

Liikunta- ja nuorisojohtaja johtaa liikunnan ja nuorison palveluryhmää. Palveluryhmä vastaa lainsäädännössä kunnalle osoitettujen liikuntapalvelujen ja nuorisotyön järjestämisestä. Liikunnan ja nuorison palveluryhmä koostuu nuoriso- ja ohjauspalveluista, sisäliikunnan ja tapahtumatoiminnan olosuhdepalveluista, ulkoliikunnan ja uimahallien olosuhdepalveluista sekä tukipalveluista. Liikunta- ja nuorisojohtaja vastaa strategisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta sekä kehittämisestä siten,​ että liikunta- ja nuorisopalvelut tuotetaan tehokkaasti,​ taloudellisesti sekä säädöksiä noudattaen. Liikunta- ja nuorisojohtaja on sivistyspalvelujen johtoryhmän jäsen.

Tampereen kaupungin sivistyspalveluissa on 24.8. -​ 15.9.2023 ollut haettavana liikunta- ja nuorisojohtajan virka. Virka on ollut haettavana näissä ilmoituskanavissa: Aamulehti ja Helsingin Sanomat 3.9.2023 ja 10.9.2023,​ Tampereen kaupungin internetsivut,​ työ-​ ja elinkeinotoimiston internetsivut,​ Kuntarekry,​ Duunitori,​ X,​ LinkedIn,​ TampereRekryn Facebook,​ Kuntalehti (nettiversio).   

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja johtamiskokemus. Tehtävässä edellytettiin organisaation palvelujen, prosessien, talouden ja muutosten johtamiskokemusta sekä kokemusta strategisesta johtamisesta. Lisäksi edellytettiin laajaa johtamiskokemusta liikunnan, urheilun sekä nuorisotyön edistämisestä. Hyviä oman alan verkostoja arvostettiin. 

Virkaa haki määräajassa 50 henkilöä. Hakijoista 41 täytti kelpoisuusvaatimukset. Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja, kaupungin henkilöstöjohtaja sekä sivistyspalvelujen henkilöstöpäällikkö haastattelivat ensimmäisellä haastattelukierroksella 12 hakijaa, jonka jälkeen viisi hakijaa eteni soveltuvuusarviointeihin. Soveltuvuusarviointien jälkeen sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja, kaupungin henkilöstöjohtaja ja konsernijohtaja sekä pormestari ja sivistyspalvelujen apulaispormestari haastattelivat kolme hakijaa.

Kun otetaan huomioon koulutuksen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään,​ hakijoista yhteisöpedagogi YAMK Jukka Etu-Seppälä on tehtävään soveltuvin.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa
Toimintayksikkö: Sivistyspalvelut,​ liikunnan ja nuorison palveluryhmä
Vakanssinumero: 50099381
Tehtävänimike: Liikunta- ja nuorisojohtaja
Asema: Johtava
Esimiesasema: Kyllä
Esimies: Johtaja,​ sivistyspalvelut
Virkaehtosopimus: Kunnallinen yleinen virka-​ ja työehtosopimus
Hinnoittelu: 99TAE020
Työaikamuoto: Ei työaikalain piirissä (järjestelmämerkintöjä varten: toimistotyöaika)
Palkkakustannukset: Maksetaan tililtä 401100 ja kustannuspaikka 137040

Virkasuhteessa noudatetaan edellämainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännölinen työaika, vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan. 

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin. 

Palkka maksetaan kerran kuussa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suorituksen maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tamperen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa.

Valittu henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-​sivuilla.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n 3)-​kohdan mukaan konsernijohtaja päättää johtavassa asemassa olevien ottamisesta.

Päätös

Yhteisöpedagogi YAMK Jukka Etu-Seppälä otetaan vakituiseen liikunta- ja nuorisojohtajan virkaan. Virkasuhde alkaa 1.12.2023.

Etu-Seppälältä ei vaadita selvitystä terveydentilasta, koska hän on ollut Tampereen kaupungin virkasuhteessa ja on jo aikaisemmin esittänyt selvityksen terveydentilastaan.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala