§ 31 Ylöjärven kaupungin Kolmenkulman alueen korttelin 606 tonttien 1-3 asemakaavan muutoshakemuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma - lausuntopyyntö

Lataa  Kuuntele 

TRE:5438/10.02.00/2023

Päätöspäivämäärä

22.11.2023

Päätöksen tekijä

Apulaispormestari, yhdyskuntalautakunta, kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta sekä alueellinen jätehuoltolautakunta (2021 - 2025)

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdyskuntasuunnittelupäällikkö Hanna Montonen, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ylöjärven kaupunki pyytää lausuntoa asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta, joka koskee Kolmenkulman yritysalueella olevaa korttelia 606 läntisen kehätien itäpuolella sekä Kolmenkulmantien välissä.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 35 §:n perusteella apulaispormestari päättää johtamiensa lautakuntien osalta lausunnon antamisesta muissa kuin muutoksenhakuun liittyvissä asioissa tai lainsäädännön mukaan viranomaiselle kuuluvissa lupa- ja valvonta-asioissa

Päätös

Annetaan oheinen lausunto Ylöjärven kaupungille. 

Lausunnot

Alueella on voimassa 9.5.2016 hyväksytty Kolmenkulman yritysalueen asemakaava. Asemakaavan muutosalueen kokonaispinta-ala on noin 8 ha.

Asemakaava on tarkoitus käsitellä vähäisenä muutoksena. Aikaisemmin luovutetuilla korttelin 606 tonteilla 1 ja 2 on täyttötyöt meneillään. Tontille 3 on myönnetty rakennuslupa kesällä 2023. Kaavamääräyksen mukaan kuivatusjärjestelyt on suunniteltava maanteiden kuivatusjärjestelmästä irrallisella järjestelmällä. Kolmenkulmantie on ELY-keskuksen hallinnoima ja sen kautta ei ole mahdollista ohjata hulevesiä. Asemakaavamuutoksessa on osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaan tarkoitus osoittaa rasitteet hulevesille. Samassa yhteydessä on tarkoitus siirtää liittymä liikennöinnin kannalta parempaan kohtaan sekä tarkastellaan tonttijakoa, rakennusalaa ja rakennusoikeutta huomioiden jo tehdyt täytöt. 

Alue on moreeni- ja kalliomaastoa. Yritysalueen läpi kulkee läntisen kehän rinnakkaistie, Kolmenkulmantie. Kehätien varsi kuuluu liikenteen vuoksi melualueeseen.Hulevedet kulkeutuvat alueelta Pohjajärven leton tai Länsimäki-tilan ojien kautta Tampereen puolella sijaitsevan Myllypuron puronvarsilehdon läpi. Lehto kuuluu Natura –verkostoon. Sieltä vedet kulkeutuvat edelleen Vihnusjärveen, josta Nokian kaupunki ottaa osan talousvedestään. Tampereen kaupunki toteaa, että huleveden hallinnassa tulisi kiinnittää huomiota alueelta johdettavan huleveden laatuun, sillä alueen hulevedet johtuvat lopulta Tampereen puolella Myllypuron Natura-alueelle ja edelleen raakavesilähteenä käytettävään Vihnusjärveen Nokialle, edellä kuvatulla tavalla. 

Tampereen kaupungilla ei ole muuta lausuttavaa Kolmenkulman korttelin 606 tonttien 1-3 asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Lausunnon on valmistellut Tampereen kaunpungin asemakaavoitus ja yleiskaavoitus sekä viheralueet ja hulevedet-yksikkö.

Allekirjoitus

Apulaispormestari Pekka Salmi