§ 137 Vastaus ja selvitys hallintokanteluun

TRE:4571/01.02.00/2023

Päätöspäivämäärä

1.11.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöpäällikkö Marjut Ohrankämmen, puh. 040 866 7304, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja johtava juristi Riikka Viitaniemi, puh. 050 526 3225, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Teppo Rantanen, puh. 0400 235 442, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholmin toiminnasta on tehty hallintokantelu 20.9.2023. Kantelijan mukaan Ekholm on sopimaton virkaansa ja toimii vastoin kaupungin päätöksenteon mahdollistamia tavoitteita toistuvasti. Hän on jättämässään kantelussa tarkastellut Ekholmin toimintaa Kulkutautisairalaan kiinteistön ja Kulkutautisairaalan kaavamuutoksen (8883) prosessin näkökulmasta.

Kantelija on ilmoittanut, että Ekholm on virassaan toistuvasti laiminlyönyt toimenkuvansa hoitamisen kunniallisesti. Hänen mukaan Ekholm on lähtenyt toteuttamaan oman kunnian palauttamiseksi henkilökohtaista ajojahtia yhden ihmisen häätämiseksi kaupungin kiinteistöstä, vaikka toimenpiteistä koituisi suhteettomia kuluja. Ekholmin toimet ovat olleet hyvän neuvottelutavan vastaisia, toimet aiheuttavat mainehaittoja Tampereen kaupungille, toimet ovat kuluttaneet turhaan julkisia resursseja ja Ekholm on ollut välinpitämätön huolehtimaan virkansa edellyttämistä toimista. 

Hallintokantelu käsitellään hallintolain 8a luvun säännösten mukaan. Ratkaisu sisältää kannanoton siihen, onko kantelun kohteena olevassa toiminnassa noudatettu lakia ja hyvän hallinnon vaatimuksia sekä muutoin menetelty asianmukaisesti.

Kiinteistöjohtaja on antanut asiassa liitteenä olevan selvityksen.

Asiasta tehdyn selvityksen perusteella ei ole havaittu virkavelvollisuuden laiminlyöntiä tai lakien ja ohjeiden vastaista toimintaa. Ekholm on hoitanut virkatehtäviään asianmukaisesti. 

Hallintosäännön 37 §:n 2-kohdan mukaan palvelualueen johtaja päättää kanteluihin vastaamisesta. Palvelualueen johtaja on kiinteistöjohtajan esimies.

Päätös

Tehdyn selvityksen perusteella ei ole havaittu virkavelvollisuuden laiminlyöntiä tai lakien ja ohjeiden vastaista toimintaa. Kantelu ei anna aihetta toimenpiteisiin.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassa pidettävät ja henkilötietoja sisältävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen