§ 40 Yhteistyösopimuksen hyväksyminen kansallisen vastinrahan hallinnoimisesta BSR Climate-4-CAST-hankkeessa

TRE:5085/02.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

16.11.2023

Päätöksen tekijä

Ympäristö- ja kehitysjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämisasiantuntija Emmi Nieminen, 044 423 5136, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala, 050 351 3020, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on osallistunut Interreg Baltic Sea Region -rahoitushakuun, johon on saatu myönteinen rahoituspäätös Climate-4-CAST-hankkeen toteuttamiselle.

Projektia koordinoi HafenCity University Hamburg ja osatoteuttajina toimivat Tampereen kaupungin lisäksi Riikan, Norderstedtin ja Bytomin kaupungit, Aarhusin ja Östersundin kunnat, Kausal Oy, Turun kaupunki/Itämeren kaupunkien liitto sekä Uppsalan yliopisto.   

Projektin kokonaiskustannukset ovat 2 163 000 €, josta Tampereen osuus on 383 448,80 €.  Tampereen osuudesta ulkopuolisen Interreg BSR –instrumentin rahoituksen osuus on 306 759,01 € (Subsidy Contract allekirjoitettu 5.9.2023).  Projektille haetaan valtion vastinrahoitusta Uudenmaan liitolta 53 682 €.  Jos yhdessä projektissa on useampi suomalainen tuensaaja, täytyy yhden tuensaajista hakea valtion vastinrahoitusta kaikkien puolesta. 

Turun kaupunki on laatinut esityksen yhteistyösopimuksesta, jossa sopijaosapuolina ovat Turun kaupunki ja Tampereen kaupunki.  Sopimuksessa sovitaan Interreg Baltic Sea Region 2021–2027 -ohjelman rahoittamaan Climate-4-CAST-hankkeeseen liittyvän kansallisen vastinrahan hakemisesta Uudenmaan liitolta, kansallisen vastinrahan maksamisesta sekä sopijapuolten keskinäisistä vastuista ja oikeuksista siihen liittyen.

Tampereen kaupunki valtuuttaa tällä päätöksellä Turun kaupungin hakemaan vastinrahoitusta rahoittajalta Tampereen kaupungin puolesta sekä allekirjoittamaan sopimuksen kohteena olevan vastinrahan hakemiseen tarvittavan hakemuksen ja muut asiakirjat Tampereen kaupungin puolesta. Turun kaupunki myös huolehtii tarvittavasta yhteydenpidosta rahoittajan kanssa Tampereen kaupungin puolesta. Turun kaupunki maksaa Tampereen kaupungille heidän puolestaan hakemansa rahoittajan ja tarkastusviranomaisen (Uudenmaan liitto) hyväksymän maksatushakemuksen/raportin mukaisen vastinrahoituksen sopimuksessa määritellyn osuuden mukaisesti.

Tampereen kaupunki vastaa osaltaan siitä, että se käyttää vastinrahoitusta vain siihen tarkoitukseen, johon rahoitus on myönnetty ja noudattaa toiminnassaan vastinrahoitukselle annettuja ehtoja ja muita hankkeen toteuttamiseen liittyviä ehtoja ja sopimuksia.  Tampereen kaupunki sitoutuu myös muihin sopimuksessa määriteltyihin sopijaosapuolen velvoitteisiin.

Sopimus astuu voimaan, kun kumpikin sopijapuoli on sen allekirjoittanut. Sopimuksen voimassaolo päättyy, kun hankkeeseen liittyvät velvoitteet loppuraportteineen ja maksatuksineen on saatettu loppuun sekä viimeiset maksatussiirrot siirretty.

Ympäristö- ja kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntöön, 5 §.

 

Päätös

Hyväksyn liitteenä olevan Climate-4-CAST-projektin yhteistyösopimuksen kansallisen vastinrahoituksen hallinnoimisesta esityksen mukaisesti.  

Tampereen kaupunki valtuuttaa tällä päätöksellä Turun kaupungin edustamaan Tampereen kaupunkia hankkeen kansallisen vastinrahoituksen hallinnoimisessa sopimuksessa määritellyllä tavalla.

Sopimus tulee voimaan ja sitoo kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala