§ 809 Lupa Tampereen Raitiotie Oy:lle ja kaupungin Kaupunkiympäristön palvelualueelle pohjatutkimusten tekemiseen kaupungin omistamilla alueilla

TRE:5607/10.00.04/2023

Päätöspäivämäärä

20.11.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimistosihteeri Erja Parkkali, puh. 050 517 7052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 040 020 5044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Raitiotie Oy ja kaupungin Kaupunkiympäristön palvelualue hakevat lupaa tehdä maaperän pohjatutkimuksia kaupungin omistamilla maa- ym. alueilla Ratinan, Hatanpään, Rantaperkiön, Niihaman, Takahuhdin ja Pappilan kaupunginosien alueilla. Tutkimukset tehdään kairausvaunua käyttäen, ja ne liittyvät raitiotien Pirkkala-Linnainmaa -haaran suunnittelutarpeisiin. Maanomistaja ei näe estettä tutkimusten tekemiseen esitetyllä tavalla. 

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on maa- ja vesialueiden vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi, jos vuokranmääräytymisperusteena käytetty pääoma-arvo on alle 200 000 euroa tai jos asunto- ja kiinteistölautakunta tai palvelualueen johtaja on vahvistanut vuokrauksessa ja muussa luovutuksessa noudatettavat perusteet.

Päätös

Tampereen Raitiotie Oy ja kaupungin Kaupunkiympäristön palvelualue oikeutetaan tekemään raitiotien Pirkkala-Linnainmaa -haaran kehitysvaiheen pohjatutkimustöitä karttaliitteen mukaisilla kaupungin omistamilla alueilla Ratinan, Hatanpään, Rantaperkiön, Niihaman, Takahuhdin ja Pappilan kaupunginosissa.

Pohjatutkimukset alkavat marraskuussa 2023 ja kestävät arviolta 31.3.2024 asti.

Luvan saajan tulee hankkia kairaustyöhön tarvittavat katu- ja kaivuluvat kaupungin katutilavalvonnasta.

Luvan saajan tulee huolehtia myös muista toimintaa varten mahdollisesti tarvittavista luvista ja ilmoituksista.

Luvan saajan tulee huolehtia siitä, että kairaukset tehdään siten, ettei niistä aiheudu valumia ympäristöön.

Kairauspaikat tulee tutkimuksen jälkeen ennallistaa.

Luvan saaja on velvollinen korvaamaan kaupungin omaisuudelle toiminnan järjestämisestä mahdollisesti aiheutuvat vahingot.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm