§ 120 Lukiokoulutuksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2024-2026

Lataa  Kuuntele 

TRE:6171/01.05.02/2023

Päätöspäivämäärä

18.12.2023

Päätöksen tekijä

Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Lisätietoja päätöksestä

Lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto, puh. 040 187 4593, etunimi.sukunimi1@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lukiokoulutuksen tasa-​arvo-​ ja yhdenvertaisuustyön suunnittelu perustuu 1) lakiin naisten ja miesten välisestä tasa-​arvosta (1986/609),​ 2) yhdenvertaisuuslakiin (2014/1325),​ 3) opetushallituksen ohjeisiin toiminnallisen tasa-​arvosuunnittelun ja yhdenvertaisuuden edistämiseen oppilaitoksissa. 

Lukiokoulutuksen tasa-​arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma on ensimmäisen kerran laadittu kevään 2019 aikana työryhmässä, ​ johon kutsuttiin mukaan eri henkilöstöryhmien edustajia, ​työsuojeluvaltuutettu, turvallisuusasiantuntija sekä pääluottamusmies. Lisäksi suunnitelman työversio annettiin kahden lukion opiskelijakunnan edustajien arvioitavaksi ja kommentoitavaksi. 

Lukiokoulutuksen tasa-​arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma on päivitetty kokonaisvaltaisesti syksyn 2023 aikana. Päivityksestä on vastannut korkeakouluharjoittelija. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman päivityksessä on osallistettu rehtoreita, opetushenkilöstöä ja opiskelijakuntien edustajia jokaisesta oppilaitoksesta. Jokainen oppilaitos on laatinut tämän lisäksi oppilaitoskohtaiset tavoitteet ja toimenpiteet tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Suunnitelman työversio on annettu yhdenvertaisuushenkilöiden kommentoitavaksi. Tasa-​arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma on hyväksytty lukiokoulutuksen johtoryhmässä 11.12.2023. Opiskelijoille suunnitelmasta tiedotetaan opiskelijahallintojärjestelmä Wilman kautta.

Tasa-​arvo-​ ja yhdenvertaisuussuunnitelma on velvoittava.  

Tasa-​arvo-​ ja yhdenvertaisuussuunnitelma on nähtävillä Tampereen kaupungin kotisivuilla.

Päätös

Hyväksyn liitteenä olevan lukiokoulutuksen tasa-​arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman vuosille 2024 -​ 2026. Lukiokoulutuksen johtajan päätösvalta asiassa perustuu Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö 1.4.2023 4 §.

Allekirjoitus

Mari Aalto, lukiokoulutuksen johtaja

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)