§ 178 Lausunto muutoksista sähkönjakelu- ja suurjännitteisen verkkotoiminnan hinnoittelun valvontamenetelmiin

Lataa  Kuuntele 

TRE:6158/02.02.01/2023

Päätöspäivämäärä

15.12.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Yhteysjohtaja Maggie Keskinen, p. 040 703 1145, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, p. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Energiavirasto on tehnyt esityksen sähköverkkoyhtiöitä koskeviin valvontamenetelmiin vuosille 2024-2031. Esitetyt muutokset vaikuttavat merkittävästi verkkoyhtiöiden omaisuuden arvostukseen ja sitä kautta yhtiöiden taloudelliseen tilanteeseen. 

Helsinki, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku omistavat energiayhtiöidensä kautta verkkoyhtiöitä. Kaupungit toteavat yhteisessä lausunnossaan, että Energiaviraston esittämillä muutoksilla nähdään olevan vaikutuksia kuntien talouteen, kun energiayhtiöiden osingonmaksukyky heikkenee. Kaupunkien verkkoyhtiöiden rooli energiamurroksen ja ilmastotoimien edistämisessä sekä toiminta- ja huoltovarmuuden varmistamisessa on keskeinen.

Lisätietoa asiasta: https://energiavirasto.fi/-/kolmas-lausuntokierros-hinnoittelun-valvontamenetelmien-muutosehdotuksista-liikkeelle

Hallintosäännön 34 § 2)-kohdan mukaan pormestari päättää muiden kuin kaupunginhallituksen toimivaltaan kuuluvien merkittävien lausintojen antamisesta.

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Helsingin, Tampereen, Vantaan, Oulun ja Turun yhteinen lausunto energiavirastolle muutoksista sähkönjakelu- ja suurjännitteisen verkkotoiminnan hinnoittelun valvontamenetelmiin.  

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)