§ 79 Kohti Luovaa Hiedanrantaa -projektin toteutus kulttuurin palveluryhmässä vuonna 2024

Lataa  Kuuntele 

TRE:6215/00.01.05/2023

Päätöspäivämäärä

21.12.2023

Päätöksen tekijä

Kulttuurijohtaja, Sivistyspalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Jaakko Laurila, puh. 044 430 9014, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen, puh. 050 411 3033, etunimi.sukunimi.tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on hakenut rahoitusta Pirkanmaan liitolta pormestariohjelmassa mainitulle Hiedanrannan kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen valmistelua varten. Rahoitus myönnettiin lokakuussa 2022. Marraskuussa 2023 Pirkanmaanliitto hyväksyi Tampereen kaupungin muutoshakemuksen, jossa tarkennettiin projektin toteutusajankohtaa.

Projektissa luodaan Hiedanrannan kulttuuritilojen konsepti ja vertaillaan toteutusvaihtoehtoja, valmistaudutaan hakemaan toteutukseen EU-rahoitusta ja järjestetään Pirkanmaan kuntakumppaneille tilaisuuksia liittyen kulttuuritilojen kehittämiseen osana Operaatio Pirkanmaata.

Projekti linkittyy Elämystalouden kehitysohjelmaan. Tavoitteena on lisätä merkittävästi sekä Hiedanrannan, Tampereen että koko Pirkanmaan veto- ja pitovoimaa sekä luovien alojen työllisyyttä ja toimintamahdollisuuksia sekä asuinalueiden yhteisöllisyyttä, hyvinvointia ja vireyttä kulttuurilähtöisen kaupunki- ja aluekehittämisen kautta.

Hallintosäännön ja Sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasäännön 4§:n mukaan projektin toteutuspäätös kuuluu kulttuurijohtajan tehtäviin.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 120 371 €, josta ulkopuolisen rahoituksen osuus on 96 297 € ja Tampereen kaupungin osuus on 24 074 €.

Projektin rahoitus: Pirkanmaan Liitto AKKE -määräraha 96 297 euroa (Rahoituspäätös: Aluekehitysjohtaja 6.10.2022 43/2022) ja kaupungin omarahoitusosuus Kulttuurin palveluryhmä 24 074 euroa.

Projektin toteuttamisaika: 26.9.2022 – 15.6.2024. Rahoitus on käytettävissä 15.6.2024 saakka (Muutospäätös: Aluekehitysjohtaja 28.11.2023 26/2023).

Projektin operatiivinen omistaja on kehittämispäällikkö Jaakko Laurila ja projekti toteutetaan Kulttuurin palveluryhmässä. Projektipäällikkönä toimii Anna Vesén. Taloushallinnon yhteyshenkilö on Tiina-Maija Mattila.

Projektipäällikön esihenkilönä toimii Jaakko Laurila ja taloushallinnon yhteyshenkilön esihenkilönä hänen vakituinen esihenkilönsä.

Menojen ja tulojen hyväksyntäoikeus ja tilaamisoikeudet projektiin liittyvissä asioissa määrittyvät projektin omistavan yksikön tilaamisoikeuksien mukaisesti.

Projektiin liittyvien laskujen asiatarkastus kuuluu projektipäällikölle.

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhoidon konsernimääräystä ja projektiohjeistusta.

Projekti on käsitelty ja hyväksytty toteutukseen sivistyspalveluiden Salkkujohtoryhmässä 7.9.2022

Päätösvallan peruste: Sivistyspalvelujen palvelualueen delegoinnit 1.12.2023 alkaen, toimintasäännön liite, johtaja Lauri Savisaari 21.11.2023 § 91

Päätös

Kohti Luovaa Hiedanrantaa -projekti toteutetaan ajalla 26.9.2022 – 15.6.2024 Tampereen Kulttuurin palveluryhmässä.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 120 371 €, josta ulkopuolisen rahoituksen osuus on 96 297 € ja Tampereen kaupungin osuus on 24 074 €.

Projektia rahoittaa Pirkanmaan Liitto AKKE -määrärahasta 96 297 eurolla (Rahoituspäätös: Aluekehitysjohtaja 6.10.2022 43/2022). Kaupungin rahoitusosuudesta vastaa Kulttuurin palveluryhmä 24 074 eurolla.

Rahoitus on käytettävissä 15.6.2024 saakka. (Hankkeen alkuperäinen päättymispäivä 25.2.2024, muutospäätös: Aluekehitysjohtaja 28.11.2023 26/2023).

Projektin strateginen omistaja on kulttuurijohtaja ja operatiivinen omistaja on kehittämispäällikkö Jaakko Laurila.

Projektipäälliköksi nimetään Anna Vesén 100 % työajalla (36 h 15 min /vko).

Projektin ohjausryhmän jäseniksi nimetään kaupungin organisaatiosta kulttuurijohtaja Juha Ahonen, kehittämispäällikkö Jaakko Laurila, kulttuuripalvelupäällikkö Marianna Lehtinen, kirjastopalvelujohtaja Niina Salmenkangas, projektipäällikkö Anna Vesén, ja kutsutaan apulaispormestari Matti Helimo sekä hankekehitysjohtaja Juha Kaivonen. Sidosryhmien edustajina ohjausryhmään kutsutaan Mänttä-Vilppulan kaupungilta tuottaja Sipriina Ritaranta, Pirkanmaan tanssin keskuksesta toiminnanjohtaja Maija Hoisko, Tampereen yliopistosta kaupunkitilatutkija Mikko Kyrönviita, Verkatehdas Oy:stä toimitusjohtaja Janne Auvinen sekä Pirkanmaan liitosta erityisasiantuntija Tiina Harala.

Taloushallinnon yhteyshenkilö on Tiina-Maija Mattila projektitoimistosta.

Projektin kustannukset maksetaan ytityksestä 1370 ja projektin SAP-tunnus on E1370_22_01.

Allekirjoitus

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.