§ 223 Tampereen seudun ammattiopiston opiskelijamaksut ja opiskelijamaksujen periaatteet Tredussa 1.1.2024 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:5823/02.04.03/2023

Päätöspäivämäärä

1.12.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Opintoasiainjohtaja Merja Sarvala, puh. 0417300075, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari puh. 040 037 6420, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun opiskelijamaksuista tehdään 1.1.2024 alkaen toistaiseksi voimassa oleva päätös. 

Opiskelijamaksujen perimistä säätelee L531/2017, 105 § ja A 681/2017. 

Perustutkintokoulutus ja tutkintoon valmentava koulutus (TUVA) ovat opiskelijalle maksuttomia. Ammattitutkinto- ja erikoisammattitutkintokoulutuksessa sekä muussa ammatillisessa koulutuksessa koulutuksen järjestäjä voi periä opiskelijalta kohtuullisen opiskelijamaksun, jolla katetaan osittain koulutuksen järjestämisestä aiheutuvia kustannuksia. Koulutuspäällikkö esittää vastuututkintojaan, tutkinnon osia ja muuta ammatillista koulutusta koskevat opiskelijamaksut. Vastaanottamalla opiskelupaikan opiskelija sitoutuu maksamaan opiskelijamaksun.  

Henkilöltä voidaan periä maksu hyväksytyn arvosanan korottamisesta, jos hän haluaa korottaa L531/2017 57 §:ssä tarkoitettuun tutkinnon suorittamisesta annettuun todistukseen tai 58 §:ssä tarkoitettuun valmentavan koulutuksen suorittamisesta annettuun todistuksen merkittyä arvosanaa.

Koulutuksen järjestäjällä on harkintansa mukaan mahdollisuus jättää opiskelijamaksu perimättä tai alentaa sitä opiskelijan vähävaraisuuden perusteella (L 531/2017, 105 §). Jos johonkin koulutukseen on päätöksessä opiskelijamaksu merkitty ja sitä ei haluta yksittäiseltä opiskelijalta tai opiskelijaryhmältä periä, on perimättä jättämisestä tehtävä johtaja, ammatillinen koulutus päätös. 

Opiskelijamaksuja ei voida periä työvoimakoulutuksessa, henkilöstökoulutuksessa eikä oppivelvollisuuslain 16 §:n nojalla maksuttomaan koulutukseen oikeutetulta opiskelijalta. Opiskelijamaksujen määräämisessä opiskelijoille on noudatettava yhdenvertaisia perusteita (A 681/2017). 

Voimassa olevien opiskelijamaksujen tulee näkyä ko. ajanjaksona alkavien koulutusten verkkosivuilla.

Opiskelijamaksuista on ohje "Opiskelijamaksujen periaatteet Tredussa 01012024 alkaen", jota opiskelijamaksuissa on noudatettava. Ohjetta ei sovelleta Tredun tilauskoulutuksiin (L 531/2017, 34 §) eikä testi- ja korttikoulutuksiin.

Tällä päätöksellä kumotaan johtaja, ammatillisen koulutuksen päätös Tampereen seudun ammattiopiston opiskelijamaksut ja opiskelijamaksujen periaatteet Tredussa 1.1.2023 alkaen TRE:6081/02.04.03/2022.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätöksenteon perusteena on elinvoima- ja osaamislautakunnan päätös 23.8.2023 § 126 elinvoima- ja osaamislautakunnan päätösvallan siirto Tampereen seudun ammattiopiston viranhaltijoille.

Päätös

Tampereen seudun ammattiopiston opiskelijamaksut 1.1.2024 alkaen ja opiskelijamaksujen periaatteet Tredussa 1.1.2024 alkaen vahvistetaan liitteiden mukaisesti.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.