§ 105 Sivistyspalvelujen palvelualueen liikunta ja nuoriso -palveluryhmän nuorisopalvelujohtajan avoimen viran hoitaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6207/01.02.01/2023

Päätöspäivämäärä

19.12.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöpäällikkö Satu Hakulinen, p. 040 801 6236, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Pirjo-Liisa Länkinen, p. 040 801 6082, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Liikunta- ja nuorisojohtaja Jukka Etu-Seppälä:

Liikunta ja nuorisopalveluryhmän tehtävänä on edellytysten luominen tamperelaisten aktiiviselle ja liikunnalliselle elämäntavalle. Palveluryhmä vastaa lainsäädännössä kunnalle osoitettujen liikuntapalvelujen ja nuorisotyön järjestämisestä. Nuorisopalvelujohtajan tehtävänä on johtaa,​ suunnitella ja seurata nuorisopalvelujen sekä liikunnan ohjaustoiminnan toimintayksikön toimintaa strategisten tavoitteiden mukaisesti. Nuorisopalvelujohtaja johtajaa ja kehittää vastuualueensa kokonaisuutta.

Nuorisopalvelujohtajan virka on jäänyt avoimeksi, kun vakituinen viranhaltija tuli valituksi vakituiseen virkaan liikunta- ja nuorisopalvelujohtajaksi. Virka laitetaan ulkoiseen hakuun. Avoinna olevaan virkaan kuuluvia tehtäviä hoitamaan voidaan ottaa viranhaltija määräajaksi siihen asti, kunnes virka saadaan täytettyä ja virkaan valittu viranhaltija ryhtyy suorittamaan virkaan kuuluvia tehtäviä.

Johtava koordinaattori Tiina-​Liisa Vehkalahti on toiminut nuorisopalvelujohtajan varahenkilönä sekä sijaisena 9.5.2023 alkaen ja hänellä on tarvittava osaaminen ja kokemus,​ jotka antavat hyvät valmiudet viransijaisuuden hoitoon ja on tarkoituksenmukaista ottaa Vehkalahti sijaiseksi määräaikaiseen nuorisopalvelujohtajan virkasuhteeseen ilman julkista hakumenettelyä kunnallisen viranhaltijalain 4 §:n nojalla. Tehtävän määräaikaisuuden perusteena on avoimen viran hoito.

Esitän,​ että Tiina-​Liisa Vehkalahti otetaan avoinna olevaan nuorisopalvelujohtajan virkaan määräaikaisesti ajalle: 1.1.2024-29.2.2024, kuitenkin enintään siihen asti kunnes virka täytetään vakituisesti. Henkilön kanssa on keskusteltu asiasta ja hän on antanut suostumuksensa.

Vakanssin tiedot

Toimintayksikkö: Sivistyspalvelujen palvelualue,​ liikunnan ja nuorison palveluryhmä

Tehtävänimike: Nuorisopalvelujohtaja

Kustannuspaikka: 137320

Vakanssinumero: 50120410

Asema: 1 Itsenäinen (tai johtava)

Esihenkilö: Liikunta-​ ja nuorisojohtaja

Palvelussuhteen laji: Virka

Esihenkilöasema: Kyllä

Virkaehtosopimus: KVTES

Hinnoittelu: Hinnoittelematon

Työaikamuoto: Toimistotyöaika

Säännöllinen työaika: 36,​25 tuntia/vko

 

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika, vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Henkilö on velvollinen suorittamaan virkaehtosopimuksen mukaista varallaoloa ja päivystystä tarpeen niin vaatiessa.

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa.

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Sivistyspalveluiden johtajan päätösvalta asiassa perustuu konsernijohtajan päätökseen 1.9.2023 § 136 (palvelussuhdeasioiden delegointimatriisi).

Päätös

Nuorisopalvelujohtajan avoimen viran hoitajaksi määrätään johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti ajalle 1.1.-29.2.2024, kuitenkin enintään siihen saakka, kunnes virka täytetään vakinaisesti.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Valitun henkilön syntymäaika: 19.11.1974

Palkka virkasuhteen alkaessa: Tehtäväkohtainen kuukausipalkka 4499,​45 e/kk

Lain kunnallisesta viranhaltijasta 7 § mukaista terveyden tilaa koskevaa selvitystä ei vaadita koska se on toimitettu ja palvelussuhde on jatkunut keskeytyksettä.

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.