§ 192 Osallistuminen Tampereen yliopiston ProDigial -tutkimusohjelman jatkovaiheeseen.

Lataa  Kuuntele 

TRE:6155/00.01.05/2023

Päätöspäivämäärä

15.12.2023

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintoassistentti Noora Ollila, puh. 040 157 9896, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen yliopisto toteuttaa jatkovaiheen ProDigial -tutkimusohjelmalle ja Tampereen kaupunki aikoo osallistua tutkimusohjelman jatkovaiheeseen eli ProDigial II -tutkimusohjelmaan rahoittajana. ProDigial II -tutkimusohjelmassa on tavoitteena juurruttaa kestävää tuottavuutta parantavat toimintamallit infra-alalle. Toimintamalleja testataan konkreettisissa infrahankkeissa, ja niiden pohjalta laaditaan uusia käytäntöjä infran koko elinkaarelle. Osa toimintamalleista on suoraan jatkoa ProDigial I -tutkimusohjelmalle niin, että ProDigial I:ssa löydettyjä ratkaisuja sovelletaan eri infrahankkeissa. Lisäksi tuotetaan uusia tuottavuutta parantavia toimintamalleja. Tampereen kaupungin pilottihanke ja tutkimuskohde oli Lapintien kiertoliittymän rakentaminen.  

Tutkimusohjelmassa on vahvasti läsnä elinkaariajattelu. Tuottavuutta ja digitalisaation hyödyntämistä tarkastellaan koko elinkaaren näkökulmasta. ProDigial II -tutkimus keskittyy tiestöön, katuihin sekä raide- ja rautatieinfraan.

Tutkimuslaitoksena toimii Tampereen yliopiston Tutkimuskeskus Terra. Tutkimusta rahoittavina osapuolina ovat Väylävirasto, Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki, Tampereen kaupunki, Turun kaupunki, Oulun kaupunki, Lahden kaupunki, Jyväskylän kaupunki, Kuopion kaupunki, Lappeenrannan kaupunki sekä Tampereen yliopisto omalla osuudellaan. Hankkeen toteuttamiseen eri rooleissa osallistuu lisäksi esimerkiksi alan tutkimuslaitoksia, laitevalmistajia, suunnittelutoimistoja ja rakennusurakoitsijoita ja kunnossapitourakoitsijoita jne.

Tutkimusohjelman toteuttamisaika on 1.2.2024-30.11.2028. Tutkimushankkeen kokonaisbudjetti on 1,4 miljoonaa euroa, josta Tampereen kaupungin rahoitusosuus on 100 000 euroa. Tampereen kaupungin rahoitusosuus maksetaan projektilta M1115_200151, 4076802_2216.

Alkuperäisen päätöksen Tampereen yliopiston ProDigial -tutkimusohjelmaan osallistumisesta on tehnyt Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja Mikko Nurminen 17.12.2020 § 145. Rakennuttamisjohtaja allekirjoittaa konsortiosopimuksen ProDigial II -tutkimusohjelmaan osallistumisesta.

 

Toimivalta:

Rakennuttamisjohtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa (HS 37 § kohta 4) 250 000 euroon asti.

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu Tampereen yliopiston toteuttamaan ProDigial II -tutkimusohjelmaan 1.2.2024-30.11.2028.

Tutkimusohjelman kokonaiskustannusarvio on 1,4 miljoonaa euroa, josta Tampereen kaupungin rahoituksen osuus on 100 000 euroa. Tämä rahoitusosuus maksetaan projektilta M1115_200151, 4076802_2216.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.