§ 44 Climate-4-CAST -projektin toteutuksen ja partnerisopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:5085/02.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

21.12.2023

Päätöksen tekijä

Ympäristö- ja kehitysjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämisasiantuntija Emmi Nieminen, puh. 044 423 5136, etunimi.sukunimi@tampere.fi, Energia- ja ilmastoasiantuntija Elina Seppänen, puh. 040 800 7253, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala, puh. 050 351 3020, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Climate-4-CAST -projektin toteutuksen hyväksyminen:

Projektissa kehitetään olemassa olevaa ilmastopäästöskenaariotyökalua entistä tarkemmaksi liikenteen päästölaskennan osalta. Tämä mahdollistaa entistä realistisemman hiilineutraaliustavoitteen seurannan sekä päästöbudjetin tavoiteasetannan ilmastobudjetissa. Lisäksi päästöskenaariotyökaluun liitettävä toimenpiteiden kustannusvaikuttavuuksien tarkastelu lisää tietämystä eri toimenpiteiden kustannustehokkuuksista sekä mahdollistaa toimenpiteiden kannattavuuksien tarkastelun parametriarvoja muuttamalla. Parhaimmillaan tämä tieto voi auttaa toimenpiteiden resursointia taloussuunnittelussa, mahdollistaa toimenpiteiden priorisointia sekä lisätä ymmärrystä toimenpiteiden pidemmän aikavälin kannattavuudesta sekä potentiaalisista kustannussäästöistä.

Projektia koordinoi HafenCity University Hamburg ja Tampereen kaupunki on projektissa mukana osatoteuttajana. Muita osatoteuttajia ovat Riikan, Norderstedtin ja Bytomin kaupungit, Aarhusin ja Östersundin kunnat, Kausal Oy, Itämeren kaupunkien liiton Kestävien kaupunkien komissio c/o Turun kaupunki sekä Uppsalan yliopisto.

Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasäännön 5 §:n mukaan projektin toteutuspäätös kuuluu ympäristö- ja kehitysjohtajan tehtäviin (Kaupunkiympäristön palvelualueen johtajan päätös 1.9.2023 § 82). Projektiin liittyvistä hankinnoista päättää ympäristö- ja kehitysjohtaja. Alle 15 000 euron hankinnoissa hankintaoikeus on ympäristö- ja ilmastopolitiikan kehityspäälliköllä.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 2 163 000,00 euroa, josta Tampereen kaupungin osuus on 383 448,80 euroa. Tampereen osuudesta ulkopuolista rahoitusta on 360 441,81 euroa ja Tampereen kaupungin omarahoitusta 23 006,99 euroa. Tampereen budjetti jakautuu ajallisesti seuraavasti: ensimmäinen vuosi 180 149,60 euroa, toinen vuosi 101 649,60 euroa ja kolmas vuosi 101 649,60 euroa. Tampereen osuudesta ulkopuolisen Interreg BSR –instrumentin rahoituksen osuus on 306 759,01 euroa (rahoituspäätöksen numero PIFC2_048, Subsidy Contract allekirjoitettu 5.9.2023). Projektille haetaan valtion vastinrahoitusta Uudenmaan liitolta 53 682,80 euroa. Mikäli vastinrahoitus myönnetään täysimääräisenä, Tampereen kaupungin omarahoitusosuus on 23 006,99 euroa. Kaupungin omarahoitusosuus kertyy ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikön työntekijöiden työsuoritteesta.

Projektin toteuttamisaika 01.11.2023 – 31.10.2026. Interreg-rahoitus on käytettävissä 31.1.2027 saakka, eli rahoittajan määrittelemän päätösvaiheen (closure phase) loppuun saakka. Projektin operatiivinen omistaja on kehityspäällikkö Laura Inha. Projekti toteutetaan ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikössä. Projektipäälliköksi nimetään Hanna Meriläinen. Taloushallinnon yhteyshenkilö on projektiasiantuntija Jaana Hautala konsernihallinnon tukipalveluista. Projektipäällikön ja projektiryhmän jäsenten esihenkilönä toimii heidän vakituinen esihenkilönsä kehityspäällikkö Laura Inha ja taloushallinnon yhteyshenkilön esihenkilönä hänen vakituinen esihenkilönsä palvelupäällikkö Sanna Sipilä. Menojen ja tulojen hyväksyntäoikeus ja tilaamisoikeudet projektiin liittyvissä asioissa määrittyvät projektin omistavan yksikön tilaamisoikeuksien mukaisesti.

Projektiin liittyvien laskujen asiatarkastus kuuluu projektipäällikölle. Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhoidon konsernimääräystä ja projektiohjeistusta. Projekti on käsitelty ja hyväksytty toteutukseen Kaupunkiympäristön palvelualueen kehittämisen johtoryhmässä 24.8.2023.

 

Climate-4-CAST -projektin partnerisopimuksen hyväksyminen:

Projektin koordinaattori on laatinut esityksen yhteistyösopimuksesta, jossa sopijaosapuolina ovat edellä mainitut projektin koordinaattori ja osatoteuttajat. Sopimuksessa sovitaan toteuttajien välisen kumppanuuden organisoinnista sekä määräyksistä projektin asianmukaisen toteuttamisen varmistamiseksi. Projektin koordinaattori ja osatoteuttajat sitoutuvat tekemään kaikkensa projektin toteuttamiseksi yhdessä projektisuunnitelman mukaisesti ja tukemaan toisiaan projektin tavoitteiden saavuttamiseksi. Tampereen kaupunki sitoutuu sopimuksessa määriteltyihin projektin osatoteuttajien velvollisuuksiin. Allekirjoittamalla sopimuksen Tampereen kaupunki vakuuttaa, että se tuntee ja noudattaa projektin Subsidy Contractin sisältöä ja määräyksiä, tuntee projektisuunnitelman ja noudattaa sitä sekä sitoutuu ilmoittamaan projektin koordinaattorille välittömästi kaikista projektin toteuttamiseen vaikuttavista muutoksista.

Tampereen kaupunki valtuuttaa tällä päätöksellä HafenCity University Hamburgin projektin koordinaattorina edustamaan Tampereen kaupunkia projektissa sopimuksessa määritellyllä tavalla. Sopimusta noudatetaan takautuvasti alkaen projektin Subsidy Contractin voimaanastumisesta 5.9.2023. Sopimus on voimassa, kunnes projektin koordinaattori ja osatoteuttajat ovat täyttäneet sopimuksesta, Subsidy Contractista tai niiden perustana olevista määräyksistä johtuvat velvoitteet. Ympäristö- ja kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntöön, 5 § (Kaupunkiympäristön palvelualueen johtajan päätös 1.9.2023 § 82).

Päätös

Climate-4-CAST -projektin toteutuksen hyväksyminen:

Climate-4-CAST -projekti toteutetaan ajalla 01.11.2023 – 31.10.2026 Tampereen Ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikössä. Projektin kokonaiskustannukset ovat 2 163 000,00 euroa, josta Tampereen kaupungin osuus on 383 448,80 euroa. Tampereen budjetti jakautuu ajallisesti seuraavasti: ensimmäinen vuosi 180 149,60 euroa, toinen vuosi 101 649,60 euroa ja kolmas vuosi 101 649,60 euroa. Tampereen osuudesta ulkopuolisen Interreg BSR –instrumentin rahoituksen osuus on 306 759,01 euroa (Subsidy Contract allekirjoitettu 5.9.2023). Projektille haetaan valtion vastinrahoitusta Uudenmaan liitolta 53 682,80 euroa. Mikäli vastinrahoitus myönnetään täysimääräisenä, Tampereen kaupungin omarahoitusosuus on 23 006,99 euroa. Kaupungin omarahoitusosuus kertyy ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikön työntekijöiden työsuoritteesta. Interreg-rahoitus on käytettävissä 31.1.2027 saakka, eli rahoittajan määrittelemän päätösvaiheen (closure phase) loppuun saakka. Projektin varsinainen toiminta on kuitenkin päätettävä 31.10.2026 mennessä. Projektin operatiivinen omistaja on kehityspäällikkö Laura Inha. Projektipäälliköksi nimetään Hanna Meriläinen.

Projektiryhmään nimetään Elina Seppänen ja Emmi Nieminen, jotka tekevät projektille töitä enimmillään 7,25 tuntia viikossa. Tarkat työtunnit raportoidaan toteutuneen työmäärän mukaan hankkeelle. Projektin ohjaamisesta vastaa omistaja. Projektin kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 111880 ja projektin SAP-tunnus on E1110_23_03.

 

Climate-4-CAST -projektin partnerisopimuksen hyväksyminen:

Lisäksi samalla hyväksytään liitteenä oleva Climate-4-CAST-projektin Partner Agreement -sopimus esityksen mukaisesti. Tampereen kaupunki valtuuttaa tällä päätöksellä HafenCity University Hamburgin projektin koordinaattorina edustamaan Tampereen kaupunkia projektissa sopimuksessa määritellyllä tavalla. Sopimus tulee voimaan ja sitoo kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.