§ 8 Naistenlahden etelärannan yleissuunnittelu

Lataa  Kuuntele 

TRE:6221/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

27.12.2023

Päätöksen tekijä

Rakennuttamispäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Satamavastaava Tuomas Salovaara, puh. 041 731 0639, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamispäällikkö Petri Kantola, puh. 050 364 6095, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Naistenlahden etelärannan laiturirakenne on pahoin vaurioitunut ja teknisen käyttöikänsä päässä. Alueella sijaitsevat Tampereen kaupungin omistamat tontit, joista toisella sijaitsee Tampereen Pursiseura ry:n hallinnoima seurarakennus ja veneranta ja toisella Satamatoimisto. Eteläisellä rannalla, Tampereen kaupungin omistamalla vesialueella, sijaitsevat Tampereen kaupungin operoimat vuokravenelaiturit sekä viranomaislaituri ja veneiden laskuluiska. Alueen suunnittelun tarkoituksena on laatia yleissuunnitelma, jonka pohjalta voidaan rakennuttaa niin veneilijöille toiminnallisesti laadukas kuin alueen virkistysliikkujia hyvin palveleva rantarakenne ja rantalaituri.

Näsijärveä, Pyhäjärveä ja Tammerkoskea myötäilevä katkeamaton rantareitistö on yksi Tampereen keskustan merkittävimmistä kaupunkikehityskohteista. Teollisuuden ja autoilun käytöstä vähitellen vapautuvat ranta-alueet uudistetaan jalankulun, pyöräilyn ja virkistyskäytön ehdoilla. Vuonna 2019 valmistuneet Vapriikinraitti ja Ranta-Tampellan rantareitti yhdistävät Ranta-Tampellan keskustaan. Massunlastenpuisto valmistui Ranta-Tampellan edustalle vuonna 2022 ja viereisen Soukkapuiston parannustyöt ovat myös valmistumassa. Rantareitistö kulkee myös Lapinniemen ja Rauhaniemen ranta-alueilla, jatkuen kevyen liikenteen väylinä Kaupin ulkoilualueille. Nyt suunniteltavalla Naistenlahden etelärannan osuudella yhdistetään Massunlahden puistoon ulottuva rantareitti Naistenlahden sataman etelärannan läpi kulkevana kävelyväylänä Lapinniemen, Rauhaniemen ja Kaupin reitistöön.

Yleissuunnitelman toteutuksesta vastaa WSP Finland Oy ja suunnitelma laaditaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa, osallistaen alueella toimiva veneilyseura sekä asukasyhdistys. Suunnitelman on määrä valmistua kesään 2024 mennessä. Hankinta toteutetaan osana TRE:7754/02.07.01/2020, Yleisten alueiden tie-, katu- ja aluetekniikan suunnittelupalvelut -puitesopimusta ja hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta.

Hankinnan kokonaishinta on 27 800,00 euroa (alv 0%). Hankinnan kustannukset ohjataan projektille I1115_2301501, 4085989_3610.

Rakennuttamispäällikkö päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa (HS 37 § kohta 4) 100 000 euroon asti.

Päätös

Naistenlahden etelärannan yleissuunnittelu hankitaan WSP Finland Oy:ltä (Y-tunnus 1836205-0). Hankinnan kokonaishinta on 27 800,00 euroa (alv 0%). Hankinta toteutetaan osana TRE:7754/02.07.01/2020, Yleisten alueiden tie-, katu- ja aluetekniikan suunnittelupalvelut -puitesopimusta ja hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. Hankinnassa WSP Finland Oy laatii ja luovuttaa Tampereen kaupungille yleissuunnitelmatyön, jonka tavoitteena on monipuolistaa rantavyöhykettä toiminnallisesti sekä suunnitella rakenteiden ja pintamateriaalien kunnostus alueen nykyistä ilmettä kunnioittaen. Tärkeänä tavoitteena on myös varmistaa Pursiseuran toiminnan kehittyminen ja sen tarpeiden huomioon ottaminen.

Hankinnan kustannukset ohjataan projektille I1115_2301501, 4085989_3610.

Allekirjoitus

Rakennuttamispäällikkö Petri Kantola

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

 

Päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi tehdä kirjallisen julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 132 §:n mukaisen hankintaoikaisun tai kuntalain (410/2015) 134 §:n mukaisen oikaisuvaatimuksen. Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen voi lisäksi tehdä kunnan jäsen.

Oikaisuviranomainen

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaista hankintaoikaisua haetaan Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta hankintapäätöksen tehneeltä viranomaiselta ja kuntalain mukaista oikaisua haetaan päätösotteen Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta toimielimeltä.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki/Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B
PL 487
33101 Tampere

Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla: kirjaamo@tampere.fi. Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Määräaika

Hankintaoikaisu ja oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
 
Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimukseen on merkittävä oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.