§ 73 Operaatio Pirkanmaan, Tampereen kaupungin ja toiminnan järjestäjien välinen yhteistyösopimus vuonna 2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:1095/12.03.03/2023

Päätöspäivämäärä

11.12.2023

Päätöksen tekijä

Kulttuurijohtaja, Sivistyspalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Ilona Kyykoski,​ puh. 040-​706 5431,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen, puh. 050-411 3033, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Operaatio Pirkanmaa on Euroopan kulttuuripääkaupunkihaun “Tampere26” jatkohanke vuosille 2022–2024. Operaatio Pirkanmaan yhdeksi päätoiminnan muodoksi on ohjausryhmän hyväksymässä projektisuunnitelmassa määritelty kulttuurisen ohjelmiston toteuttaminen Pirkanmaalla. Projektit toteutetaan yhteistyössä paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa, ja niillä täydennetään olemassa olevaa kulttuuritoimintaa alueella.  
 
Hankkeen alkuvaiheessa suurin osa toteutettavista projekteista pohjautui kulttuuripääkaupunkihaussa kertaalleen kuratoituun ohjelmistoon. Vuosina 2023 ja 2024 Operaatio Pirkanmaa keskittyy erityisesti uusien toimintamallien tukemiseen ja osaamisen kehittämiseen. Yhteistyössä toteutettavia projekteja ja uusien toimintamallien kokeiluja on voinut ehdottaa Operaatio Pirkanmaan verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta.  
 
Operaatio Pirkanmaan ohjelmistoon on valikoitu projekteja, joiden arvot, taiteellinen sisältö, toimintaverkosto sekä jälkeen jättämä perintö vastaavat Operaatio Pirkanmaan tavoitteita. Lisäksi on arvioitu hankkeiden tuotantovalmiutta ja toteuttajien tuotanto-osaamista. 
 
Operaatio Pirkanmaan tavoitteena on kehittää elinvoimaista kulttuurimaakuntaa ja luovien alojen kansainvälistä osaamiskeskittymää, jossa ammattilaisten toimintaedellytyksiä kehitetään ja kuntalaisten kulttuuriset oikeudet toteutuvat. Hanke toimii yhä yhdenvertaisemman, saavutettavamman ja kestävämmän toimintaympäristön edistämiseksi Pirkanmaalla. Kuntien yhteisellä rahoituksella toteutetaan osa hakuvaiheessa tehdyistä projektisuunnitelmista ja kehitetään luovien alojen osaamista, verkostoja ja osaamispohjaa työllisyyden edistämiseksi. EU-hankeosaamisen ja kulttuurikentän kansainvälistymisen vahvistaminen alueella on myös yksi Operaatio Pirkanmaan tavoitteista. Hankkeen toteutukseen osallistuu Tampereen lisäksi 19 Pirkanmaan kuntaa. 

 
Ohjelmayhteistyöllä toteutetaan kuntien kulttuuritoiminnasta säädetyn lain mukaista tehtävää. Taiteellisen sisällön hankkiminen täyttää hankintalain ehdon suorahankinnasta. (Hankintalaki 40 § kohta 3.)  
 

Päätösvallan peruste: Sivistyspalvelujen palvelualueen delegoinnit 1.12.2023 alkaen 21.11.2023 § 91

Päätös

Tampereen kaupunki käynnistää ohjelmistoyhteistyön osana Operaatio Pirkanmaa -hanketta seuraavien toimijoiden kanssa seuraavissa kulttuuriprojekteissa: 

Treenit! ry: Open stage! -konseptin kehittäminen 

RARE ry: Päätoimittaja-akatemia  

Tästä tulee niin hieno maailma ry: Yhteisötilakonsepti ja Luova Eurooppa -haku 

Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry: Virtuaaligalleria 

Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura: Kulttuuriperintödiplomi 

 

Yhteistyöstä laaditaan erillinen sopimus toimijoiden kanssa. 

Kukin sopimukseen sitoutuva toimija toteuttaa sopimuksessa määriteltyjä projekteja omissa organisaatiossaan projektisuunnitelmaan kirjattujen tavoitteiden ja toimenpiteiden mukaisesti, ja raportoi niistä kaupungille yhdessä sovitulla tavalla. Tampereen kaupunki vastaa sopimuksen mukaisesti määritellystä yhteistyöstä ja rahoitusosuudesta. Päävastuu projektin toteuttamisesta on toimijalla. 

Yhteistyön ehdot ja muodot on määritelty tarkemmin päätöksen liitteenä olevassa yhteistyösopimusluonnoksessa sekä liitteessä Ohjelmiston 7. lähdön projektit ja budjetit. 
 

Liitteessä mainitut kustannukset maksetaan prr:lta H1370_OP_2, Operaatio Pirkanmaa.

Allekirjoitus

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.