§ 122 eVaka-järjestelmän kehittämisen sekä ylläpidon moniosaajatiimin hankinta Kuntien Tiera Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:5791/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

7.12.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tuoteomistaja Heli Ketola,​ puh. 040 749 2072,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä,​ puh. 040 5811477,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

eVaka-​tietojärjestelmä on Espoon,​ Tampereen,​ Oulun ja Turun kaupunkien yhteistyössä kehittämä varhaiskasvatuksen ohjelmistoratkaisu. Tampereen kaupungin ja Gofore Oy:n välillä on 11.12.2020 allekirjoitettu sopimus (TRE:7137/02.07.01/2020) Tampereen kaupungin treVaka-​projektiin hankittavasta moniosaajatiimistä. Sopimus päättyy 30.11.2023.

Tampereen seudun kehyskunnat Nokia,​ Pirkkala,​ Ylöjärvi,​ Kangasala,​ Lempäälä,​ Orivesi,​ Vesilahti ja Hämeenkyrö ovat keväällä 2023 päättäneet ottaa eVaka-järjestelmän käyttöön. Jokaisella kunnalla on oma eVaka-​implementaatio käytössään. Järjestelmän jatkokehittämiseen ja ylläpitoon tarvitaan ketterän sovelluskehittämisen, integraatioiden ja tuotehallinnan moniosaajatiimi.

Kuntien Tiera Oy kilpailutti Tampereen kaupungin tietohallintoyksikön ja Tampereen kehyskuntien toimeksiannosta eVaka-järjestelmän jatkokehittämisen ja ylläpidon asiantuntijaresurssit Tieran dynaamisen hankintajärjestelmän ”Tieran yhteinen asiantuntijoiden hankinta -palvelu DPS” sisäisenä kilpailutuksena.

Kuntien Tiera Oy on kuntien,​ kuntayhtymien ja kuntaomisteisten yhtiöiden omistama osakeyhtiö,​ joka tarjoaa omistajilleen tietohallinnon ja tietotekniikan asiantuntija-​,​ sovellus-​ ja infrastruktuuripalveluja. Kuntien Tiera Oy toimii julkisista hankinnoista annetun lain (1397/2016) tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä. Tampereen kaupunki ja Tampereen kehyskunnat ovat Kuntien Tiera Oy:n osakkeenomistajia.

Hankintalain 15 §:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan,​ jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään. Kuntien Tiera Oy toimittaa palvelun Tampereen kaupungille ja Tampereen kehyskunnille sidosyksikköaseman perusteella.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii tuoteomistaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Heli Ketola. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinnan laajuus on vuositasolla noin 1,5-3 henkilötyövuotta. Sopimus on määräaikaisesti voimassa 31.12.2024 asti, minkä jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana enintään 31.12.2031 saakka. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta noin 400 000 euroa vuodessa ja 2 500 000 euroa sopimuskauden aikana.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön (konsernijohtaja 16.5.2023 § 89) liitteen mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Sopimus eVaka-järjestelmän kehittämisen sekä ylläpidon moniosaajatiimin hankinnasta tehdään Kuntien Tiera Oy:n kanssa.

Sopimus on määräaikaisesti voimassa 31.12.2024 asti, minkä jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana enintään 31.12.2031 saakka.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tuoteomistaja (Heli Ketola).

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 2 500 000 euroa sopimuskauden aikana. 

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

 

Päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi tehdä kirjallisen julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 132 §:n mukaisen hankintaoikaisun tai kuntalain (410/2015) 134 §:n mukaisen oikaisuvaatimuksen. Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen voi lisäksi tehdä kunnan jäsen.

Oikaisuviranomainen

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaista hankintaoikaisua haetaan Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta hankintapäätöksen tehneeltä viranomaiselta ja kuntalain mukaista oikaisua haetaan päätösotteen Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta toimielimeltä.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki/Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B
PL 487
33101 Tampere

Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla: kirjaamo@tampere.fi. Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Määräaika

Hankintaoikaisu ja oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
 
Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimukseen on merkittävä oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.