§ 2 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös rakennusvalvontaa koskevaan kanteluun

Lataa  Kuuntele 

TRE:6380/10.03.01/2022

Päätöspäivämäärä

9.1.2024

Päätöksen tekijä

Rakennusvalvontapäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Juristi Patricia Nikko, puh. 0400 239 710, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennusvalvontapäällikkö Juha Henttonen, puh. 040 549 7055,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Asunto Oy City-Häme kanteli Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon Tampereen kaupungin rakennusvalvonnan menettelystä kantelussa kuvatussa asiassa. Rakennusvalvonta toimitti 21.12.2022 aluehallintovirastolle kirjallisen selvityksen asiassa.

Aluehallintovirasto antoi 17.11.2023 päätöksen (LSSAVI/16549/2022) kanteluun.

Aluehallintovirasto kiinnitti päätöksessään Tampereen kaupungin rakennusvalvonnan huomiota viranomaisen velvollisuuteen vastata tiedusteluihin kohtuullisessa ajassa.

Lisäksi aluehallintovirasto saattoi Tampereen kaupungin rakennusvalvonnan tietoon käsityksensä hallintopäätöksen antamisesta. Aluehallintoviraston näkemyksen mukaan kantelijan oikeusturvan kannalta on perusteltua, että kantelijalla on mahdollisuus saattaa asia vireille Tampereen rakennusvalvonnassa, jotta kantelija saa päätöksen siitä, olisiko asiassa tullut edellyttää rakennuslupaa. Kun asia on aluehallintoviraston näkemyksen mukaan mahdollista saattaa muutoksenhakumenettelyssä tutkittavaksi, ei aluehallintovirasto katsonut tarpeelliseksi arvioida asiaa enempää.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös sisältää henkilötietoja, minkä johdosta päätöstä ei julkaista kaupungin verkkosivuilla.

Päätös

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös 17.11.2023 (LSSAVI/16549/2022) rakennusvalvontaa koskevaan kanteluun merkitään tiedoksi.

Aluehallintoviraston päätös huomioidaan rakennusvalvonnan toiminnassa seuraavasti:

1.     Kiinnitetään rakennusvalvonnan henkilökunnan huomio viranomaisen velvollisuuteen vastata tiedusteluihin kohtuullisessa ajassa.

2.     Rakennusvalvonnan toimesta asia (edellyttääkö poistumistien muuttamista koskeva asia lupaa vai ei) valmistellaan rakennusvalvontaviranomaisen eli Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaoston päätettäväksi, jotta kantelija saa asiasta muutoksenhakukelpoisen päätöksen. Valmistelu aloitetaan, mikäli kantelija saattaa asian vireille rakennusvalvonnassa.

Allekirjoitus

Rakennusvalvontapäällikkö Juha Henttonen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)