§ 163 Tampereen kesäyliopiston ja Tampereen kaupungin yhteistyösopimus korkeakouluopintojen tarjoamisesta kaupungin toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille

Lataa  Kuuntele 

TRE:6228/12.01.01/2023

Päätöspäivämäärä

20.12.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, p. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi, lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto, p. 040 187 4593, etunimi.sukunimi1@tampere.fi tai suunnittelupäällikkö Johanna Järvensivu, p. 040 517 0316, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Kirsi Nyman, puh. 040 355 9107, kirsi.s.nyman@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin ja Tampereen kesäyliopistoyhdistys ry:n (jäljempänä Tampereen kesäyliopisto) välillä on toistaiseksi voimassa oleva yhteistyösopimus, joka on tullut voimaan 1.1.2014 alkaen. Sopimuksen hyväksymisestä on tehnyt 24.1.2014 (29 §) viranhaltijapäätöksen silloinen hyvinvointipalvelujen tuotantojohtaja.

Nyt voimassa olevalla yhteistyösopimuksella on määritelty toisen asteen koulutuksen ja Tampereen kesäyliopiston hyväksymät periaatteet toisen asteen koulutuksen opiskelijoiden avoimen yliopisto- ja korkeakouluopintojen koordinoinnista, opetuksen järjestämisestä ja toteuttamisesta. Nykyistä yhteistyösopimusta on tullut tarve päivittää, koska mm. toimintaa ohjaava lainsäädäntö on viime vuosien aikana muuttunut.

Lukiolaissa (714/2018) todetaan, että koulutuksen järjestäjän tulee olla yhteistyössä perusopetuksen, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön oppilaitosten ja muiden koulutuksen järjestäjien, korkeakoulujen sekä työ- ja elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.

Lukiouudistuksen tavoitteena on mm. sujuvoittaa siirtymistä toisen asteen opinnoista korkea-asteelle, lisätä lukion vetovoimaa yleissivistävänä, korkeakouluihin jatko-opintokelpoisuuden antavana koulutusmuotona sekä vastata yhteiskunnallisiin osaamistarpeisiin kuten korkeakoulujen ja työelämän vaatimuksiin.

Laissa ammatillisesta koulutuksesta (531/2017) todetaan, että koulutuksen järjestäjä voi opiskelijan yksilöllisten valintojen mahdollistamiseksi hankkia järjestämisluvan mukaisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisen yhteydessä myös muita kuin järjestämisluvan mukaisia tutkintojen ja koulutuksen osia toiselta ammatillisen tai muun koulutuksen järjestäjältä, muulta julkiselta taholta taikka muulta yksityiseltä yhteisöltä tai säätiöltä.

Uusi yhteistyösopimus on laadittu siten, että sen avulla voidaan toteuttaa lukiota velvoittavaa lainsäädäntöä ja että se palvelee toisen asteen opiskelijoiden siirtymistä korkeakouluopintoihin ja antaa mahdollisuuksia saada omakohtaista kokemusta korkeakouluopinnoista.

Sopimuksessa on määritelty, miten toisen asteen opiskelijat voivat halutessaan ja oman oppilaitoksen puoltaessa opintoja osallistua Tampereen kesäyliopiston erikseen määrittelemiin avoimen korkeakouluopetuksen opintoihin sekä muille erikseen sovittaville kursseille.

Yhteistyösopimus on voimassa sen myöhäisimmästä allekirjoitusajankohdasta lukien toistaiseksi. Uusi yhteistyösopimus korvaa sopijaosapuolten välisen 10.1.2014 allekirjoitetun yhteistyösopimuksen (TRE:769/12.01.01/2014).

Hallintosäännön 37 § :n kohdan 6 mukaan palvelualueen johtaja päättää muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä.

Päätös

Hyväksytään Tampereen kesäyliopistoyhdistys ry:n (Y-tunnus: 0155581-7) ja Tampereen kaupungin välinen (Y-tunnus: 0211675-2) liitteen mukainen yhteistyösopimus. Tämä sopimus korvaa sopijaosapuolten välisen 10.1.2014 allekirjoitetun yhteistyösopimuksen (TRE:769/12.01.01/2014).
 
Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia kuitenkin vasta, kun sopimusta koskeva päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.