§ 30 Tampere Conversations 2024 -tapahtumaan osallistuminen ja sitä koskevien tila- ja kongressipalveluiden pienhankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:4986/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

19.12.2023

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala, puh. 040 841 6189, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 672 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampere Conversations on kutsuvieraspohjainen korkean tason tapahtuma, joka järjestettiin Tampereella ensimmäistä kertaa v. 2022. Tapahtumaa yhteistyössä toteuttavat pääjärjestäjät Tampereen kauppakamari, Tampereen yliopisto sekä Tampereen kaupunki. Lisäksi tapahtuman toteutukseen osallistuu Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra ja tukijoina toimivat korkeakoulusäätiöt. Tapahtuma tukee osaltaan Tampereen kaupungin ja Tampereen yliopiston kumppanuussopimuksen tavoitteiden toteuttamista. Yhteistyötahojen yhteinen tahtotila on ollut luoda tapahtumasta toistuva. Seuraava Tampere Conversations järjestetään 14.-15.2.2024. Tapahtuman temaattinen painopiste on tekoälyn uhkissa ja mahdollisuuksissa sekä ilmiön heijastumisessa elinkeinoelämään ja työmarkkinoihin. 

Tapahtuman tuottamisesta ja kokonaiskoordinaatiosta vastaa Tampereen kauppakamari. Tapahtuman järjestämiseen liittyvistä suorista kustannuksista vastaavat Tampereen kaupunki, Tampereen yliopisto ja Tampereen kauppakamari. Yhteistyöneuvotteluissa on sovittu, että Tampereen tehtävänä on omasta rahoitusosuudestaan kattaa tapahtuman tila-, tarjoilu ja tapahtumatuotannon kustannukset (ml. tallenne). Kukin järjestäjätaho osallistuu tapahtuman toteutuskustannuksiin tasasuurin rahoitusosuuksin, joka on alustavasti sovittu olevan maksimissaan 50 000 euroa per organisaatio. Tarvittaessa kustannusten kohdentumisesta ja kustannusten tasosta neuvotellaan tapahtumatoteutuksen edetessä. 

Strategia- ja kehittämisyksikön suhdetoiminnan ja markkinoinnin tiimi pyysi tarjousta Tampere-talo Oy:ltä. Tarjouspyyntöön sisältyivät kustannukset tarvittavista tiloista, henkilökunnasta, liputuksesta, striimauksesta ja ravintolapalveluista. Tarjouspyyntö oli mitoitettu 150-200 osallistujan tarpeiden perusteella. Tapahtuma on kaksipäiväinen sisältäen ensimmäisenä päivänä iltatilaisuuden aterioineen. Toinen päivä on seminaarityyppinen -tapahtuma, jossa ravintolapalvelut koostuvat lounaasta ja väliaikakahvituksista. Varsinaisen tapahtumatilan (Duetot) lisäksi varaukseen sisältyy muita tilavarauksia mm. taukotilat ja cocktail-tilaisuuden tila. 

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 4 -kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. Tarjousta päädyttiin kysymään Tampere-talo Oy:ltä palvelun laatu-, sijainti sekä tila- ja tekniikkavaatimusten perusteella. Tilojen tulisi olla toimivat ja laadukkaat sekä tapahtuman että ruokailujen osalta. Tilojen ja niiden sijainnin tulisi palvella siirtymisiä tapahtumapaikan sisällä ja ulkopuolella.

Saadun tarjouksen perusteella tapahtuman tilojen, tekniikan ja striimauksen, palveluun sisältyvän henkilökunnan sekä ravintolapalvelujen yhteenlaskettu kustannusarvio on ilman arvonlisäveroa yhteensä 55 944,38 euroa. 

Tarjouksen voidaan katsoa kattavan tilaajan asettamat vaatimukset ja hinnan olevan yleisen hintatason mukainen. Hankinnassa noudatetaan Tampere-talon yleisiä vuokraehtoja, joissa määritetään mm. viranomaismääräysten edellyttämät henkilöstön vähimmäistarve.  

Sopimus Tampere Conversations 2024 -tapahtumaan tila- ja kongressipalveluiden pienhankinnasta esitetään tehtäväksi Tampere-talo Oy:n kanssa (0706363-7).  ​

Hankintayksikkö on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. ​

Hankinnan valmistelijana toimi suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala. ​

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii suhdetoiminta- markkinointipäällikkö, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Iina Ojala. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.​

Konsernihallinnon vuoden 2024 toimintasäännön delegointiliitteen mukaan konserniyksikön johtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden ja enintään 60 000 euron suuruisten palvelujen hankinnasta konsernihallinnon palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu Tampere Conversations 2024 tapahtuman 14.-15.2. toteutukseen yhtenä pääjärjestäjistä.

Sopimus Tampere Conversations 2024 -tapahtuman tila- ja kongressipalveluiden pienhankinnasta tehdään Tampere-talo Oy:n kanssa (0706363-7).​

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö (Iina Ojala).

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 55 944,38 euroa sopimuskauden aikana.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella. 

Allekirjoitus

Strategiajohtaja Reija Linnamaa

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

 

Päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi tehdä kirjallisen julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 132 §:n mukaisen hankintaoikaisun tai kuntalain (410/2015) 134 §:n mukaisen oikaisuvaatimuksen. Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen voi lisäksi tehdä kunnan jäsen.

Oikaisuviranomainen

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaista hankintaoikaisua haetaan Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta hankintapäätöksen tehneeltä viranomaiselta ja kuntalain mukaista oikaisua haetaan päätösotteen Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta toimielimeltä.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki/Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B
PL 487
33101 Tampere

Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla: kirjaamo@tampere.fi. Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Määräaika

Hankintaoikaisu ja oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
 
Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimukseen on merkittävä oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.