§ 1 Isolammenpuiston koirapuiston yleissuunnitelma

Lataa  Kuuntele 

TRE:5511/10.03.04/2023

Päätöspäivämäärä

24.1.2024

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, kaupunkiympäristön palvelualue, viheralueet ja hulevedet

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Milja Nuuttila, etunimi.sukunimi@tampere.fi, puh. 050 413 1911

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Marika Viinanen, etunimi.sukunimi@tampere.fi, puh. 040 658 6364

Päätöksen perustelut

Kaukajärven koirapuisto sijaitsee Isolammenpuistossa. Koirapuistossa parannetaan kuivatusta ja uusitaan pinnoitteita, valaistusta, penkkejä sekä varustusta.  Isot ja pienet koirat saavat omat aitaukset.

Koirapuisto sijaitsee Kaukajärvellä metsäisessä Isolammenpuistossa Isoniitynpolun varrella lähellä Hikivuorenkadun alkupäätä. Koirapuiston pinta-ala on tällä hetkellä 2048 neliömetriä. 

Koirapuiston aita ja portit uusitaan, ja aluetta laajennetaan noin 400 neliömetrin verran. Uudistettuun koirapuistoon tulee yhteiseteinen sekä erilliset aitaukset isoille ja pienille koirille.  Isojen koirien aitauksen laajuus on 1615 neliömetriä ja pienten 860 neliömetriä. Isojen koirien uuden aitauksen korkeus on 1.8 metriä ja pienten koirien 1.4 metriä.

Koirapuistoon johtavat kivituhkakäytävät sekä opastus kunnostetaan.  Koirapuistossa kasvaa runsaasti puita ja se säilyy jatkossakin puustoisena, vaikka itäosasta poistetaankin puita. Kaadetuista puista saadaan maapuita koirapuistoon.  Muutama uusi puukin istutetaan. Koira-aitausten itäosa on murskepintainen ja länsiosa on pinnoiltaan vehreä ja luonnontilainen.

Koirapuisto kunnostetaan vuonna 2024. Kunnostettavan alueen pinta-ala on 4675 neliömetriä ja kustannusarvio 106 000 euroa, joten neliökustannukseksi tulee 22,67 euroa per neliömetri. Yleissuunnitelmaa käytetään rakennussuunnitelman pohjana. Rakennussuunnitelmassa esitetään tarkentuneet pintamateriaali-, väline-, valaistus- ja varustetiedot sekä poistettavat puut. 

Koirapuiston yleissuunnitelmaluonnos oli nähtävillä 29.11.–15.12.2023. Suunnitelmasta saatiin yksi palaute, jossa pohdittiin kahden tolpan valaistuksen riittävyyttä varsinkin pienten koirien puolella. Koirapuiston valaistus on suunniteltu toteutettavan 12 metriä korkealla valaisinpylväällä, joka sijoitetaan puiston keskiosaan. Pylvääseen asennetaan 2 kappaletta valonheittimiä, joilla valaistaan pääasiassa puiston ”etuosaa”. Korkealla pylväällä pyritään minimoimaan häikäisy sekä puiden vaikutus valaistukseen. Lisäksi puiston pohjoispuolella olevalle puistokäytävlle on suunniteltu valaistus. Puistokäytävän lähinnä puistoa oleva pylväs on sijoitettu siten, että se valaisee puiston sisäänkäyntiä. Palautteen johdosta ei ollut tarve muuttaa suunnitelmaa.

Päätös

Isolammenpuiston koirapuiston yleissuunnitelma, piirustus nro 18/22410/2 hyväksytään kustannusarvioineen.

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Marika Viinanen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)