§ 3 Hankintatoimen asiantuntija- ja kehittämispalvelujen jatkosopimus vuodelle 2024

Lataa  Kuuntele 

TRE:8678/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

10.1.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Ohjelmapäällikkö Outi Valkama, p. 040 8016423, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Kirsi Nyman, puh. 040 355 9107, kirsi.s.nyman@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Älykaupunki kaupunkilaisille on kaupunginhallituksen ohjaama kehitysohjelma vuosille 2021-2025. Kehitysohjelman tavoitteena on lisätä kaupungiorganisaation kyvykkyyttä hyödyntää dataa ja tekoälyä eettisesti ja ihmislähtöisesti toiminnan ja palvelujen kehittämisessä. Onnistuneet hankinnat ovat keskeinen työkalu tavoitteiden toteuttamiseksi. Hankinnat ovat euromääräisesti pieniä painottuen voimakkaasti asiantuntijapalveluihin, mutta luonteeltaan vaativia ja ne edellyttävät erityisosaamista. Erityispiirteistä johtuen kehitysohjelman käytössä on ollut vuodesta 2022 alkaen hankintatoimen asiantuntija- ja kehittämispalvelut Hanselilta. Sopimus on tehty vuosittain perustuen tarvearvioon. Laskutus on kuukausittain toteuman mukaisesti. Palvelu on todettu tilaajan toimesta kustannustehokkaaksi ja tavoitteellisen etenemisen kannalta kriittiseksi. Vuodesta 2023 lähtien kaupunkiorganisaation oma hankintayksikkö on ollut mukana hankintojen toteutuksessa. 

Älykaupunki kaupunkilaisille kehitysohjelman ohjelmapäällikkö pyysi  Hansel Oy:ltä tarjousta hankintatoimen asiantuntija- ja kehittämispalveluista jatkamisesta sopimuskaudeksi 1.1.2024 - 31.1.2024.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. ​

Tarjous täyttää tilaajan vaatimukset ja on hinnaltaan ja muilta ehdoiltaan hyväksyttävissä. Hankinnan sisältö ja tarpeellisuus on arvioitu myös Tampereen hankintajohtajan toimesta ja hän on puoltanut hankinnan toteuttamista.

Jatkosopimus hankintatoimen asiantuntija- ja kehittämispalveluista esitetään tehtäväksi Hansel Oy:n (y-tunnus 0988084-1) kanssa.  ​

Hankintayksikkö on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. ​

Hankinnan valmistelijana toimi ohjelmapäällikkö Outi Valkama.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman ohjelmapäällikkö, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Outi Valkama Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.​

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 15 600 euroa sopimuskauden aikana. ​

Hallintosäännön 37 §:n kohdan 4) mukaan palvelualueen johtaja päättää palvelualueensa osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Jatkosopimus hankintatoimen asiantuntija- ja kehittämispalveluista älykaupunki kaupunkilaisille kehitysohjelman tueksi vuodelle 2024 tehdään Hansel Oy:n, Y-tunnus 0988084-1, kanssa.​

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ohjelmapäällikkö Outi Valkama

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 16 500 euroa sopimuskauden aikana 

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella. ​

 

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuohje

Päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi tehdä kirjallisen julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 132 §:n mukaisen hankintaoikaisun (sovelletaan vesi- ja energiahuollon, liikenteen ja postipalveluiden alalla toimivien yksiköiden hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1398/2016) 123 §:n viittaussäännöksen perusteella) tai kuntalain (410/2015) 134 §:n mukaisen oikaisuvaatimuksen. Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen voi lisäksi tehdä kunnan jäsen.

Oikaisuviranomainen

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaista hankintaoikaisua haetaan Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta hankintapäätöksen tehneeltä viranomaiselta ja kuntalain mukaista oikaisua haetaan päätösotteen Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta toimielimeltä.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki/Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B
PL 487
33101 Tampere

Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla: kirjaamo@tampere.fi. Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Määräaika

Hankintaoikaisu ja oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä oheisasiakirjoineen tiedon sinä päivänä, jolloin mainitut asiakirjat sisältävä sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimattomuudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin.

Jos päätös oheisasiakirjoineen annetaan tiedoksi tavallisena kirjeenä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä oheisasiakirjoineen tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemäntenä päivänä niiden lähettämisestä. Mikäli käytetään todisteellista tiedoksiantotapaa, tiedoksianto katsotaan tapahtuneeksi saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimukseen on merkittävä oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa
oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.