§ 2 Päätös hallinto-oikeuden päätöksen 31.1.2024 nro 178/2024 tiedoksi merkitsemisestä

Lataa  Kuuntele 

TRE:6907/10.03.04/2022

Päätöspäivämäärä

8.2.2024

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, kaupunkiympäristön palvelualue, viheralueet ja hulevedet

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintoassistentti Vertti Sahala, etunimi.sukunimi@tampere.fi, puh. +358407378042

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Marika Viinanen, etunimi.sukunimi@tampere.fi, puh. +358406586364

Päätöksen perustelut

Yksityishenkilö on tehnyt valituksen Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen Tampereen yhdyskuntalautakunnan päätöksestä 14.2.2023 § 58, Isokuusen latureitin yleissuunnitelma.



Hallinto-oikeus ei tutkinut valitusta siltä osin kuin valitus kohdistui latusuunnitelma-alueeseen, jolla ei ole voimassa asemakaavaa, vaan siirsi valituksen tältä osin Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnalle oikaisuvaatimuksena käsiteltäväksi.



Muilta osin eli niiltä osin kuin latusuunnitelma-alue kohdistui asemakaavoitettuun alueeseen, hallinto-oikeus tutki valituksen ja hylkäsi sen.



Hallinto-oikeus totesi päätöksessään muun ohessa, että virheellisen valitusosoituksen vuoksi yksityishenkilö oli pannut valituksen vireille hallinto-oikeudessa. Kyseisiltä osin hallinto-oikeus siirsi valituksen Tampereen yhdyskuntalautakunnalle käsiteltäväksi. 



Niiltä osin kuin latureitti sijoittuu asemakaavan ulkopuoliselle alueelle, muutoksenhakuohjeeksi olisi tullut laittaa kuntalain mukainen oikaisuvaatimusohje.  Vasta oikaisuvaatimukseen annetusta päätöksestä voi tehdä valituksen hallinto-oikeudelle.



Hallinto-oikeuden päätös on hyvin perusteltu ja on katsottava olevan oikea tulkinta voimassa olevasta laista. Päätökseen ei siten ole tarvetta eikä perustetta hakea valituslupaa ja valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.  



Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja on hyväksynyt 9.1.2024 § 5 palvelualueen toimintasäännön liitteenä olevan delegointimatriisin, jossa muutoksenhakuoikeuden käyttäminen on siirretty viranhaltijoille, kullekin johtamansa toiminnan osalta. Delegoidun toimivallan perusteella Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä valitusluvan hakemisesta ja valituksen tekemisestä korkeimmalle hallinto-oikeudelle päättää Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen kaupunkiympäristön suunnittelun viheralueet ja hulevedet suunnittelupäällikkö Marika Viinanen.

 

Päätös

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös 31.1.2024 nro 178/2024 merkitään tiedoksi.

Päätökseen ei haeta valituslupaa eikä tehdä valitusta korkeimmalle hallinto-oikeudelle.



Niiltä osin kuin Tampereen yhdyskuntalautakunnan päätöstä 14.2.2023 § 58 koskeva valitus on jätetty hallinto-oikeudessa tutkimatta, asia saatetaan lähiaikoina oikaisuvaatimuksena yhdyskuntalautakunnan päätettäväksi.    

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Marika Viinanen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)