§ 3 Tampereen kaupungin lausunto Kangasalantien osien asemakaavan numero 860 valmisteluaineistosta

Lataa  Kuuntele 

TRE:269/10.02.01/2024

Päätöspäivämäärä

13.2.2024

Päätöksen tekijä

Apulaispormestari, yhdyskuntalautakunta, kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta sekä alueellinen jätehuoltolautakunta (2021 - 2025)

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdyskuntasuunnittelupäällikkö Hanna Montonen, puh. 040 801 6952, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kangasalan kaupunki pyytää lausuntoa Kangasalantien osien asemakaavan numero 860 valmisteluaineistosta. 

Tampeereen kaupungin hallintosäännön 35 §:n perusteella apulaispormestari päättää johtamiensa lautakuntien osalta lausunnon antamisesta muissa kuin muutoksenhakuun liittyvissä asioissa tai lainsäädännön mukaan viranomaiselle kuuluvissa lupa- ja valvonta-asioissa.

Päätös

Annetaan oheinen lausunto Kangasalan kaupungille.

Lausunnot

Tampereen kaupungin lausunto:

asemakaavamuutoksen tavoitteena on muuttaa osa Kangasalantien liikennealuetta hallinnollisesti kaupungin katualueeksi. Suunnittelualue sijaitsee Kangasalantiellä Vatialassa. Kaava-alue ulottuu Tampereen rajalta Vatialan aluekeskuksen kiertoliittymälle saakka. Alueen pinta-ala on noin 3,8 hehtaaria.

Alueesta on tehty kadunpitopäätös ja asemakaavamuutoksen myötä alueelle on mahdollista laatia katu- ja puistosuunnitelmia. Kadunpitopäätös edellyttää asemakaavamuutoksen asettamista vireille. Kaavamuutos on luonteeltaan tekninen eikä sillä ole merkittävää vaikutusta esimerkiksi liittymien sijaintiin. Kaavamuutoksessa huomioidaan kävelyn ja pyöräilyn väylän jatkuminen sekä alueen kaksi alikulkua.

Viheralueet rajautuvat mitattujen melutasojen mukaan lähivirkistysalueeksi (VL) ja suojaviheralueeksi (EV). Lisäksi Vatialan keskusta-aukion torimerkintä jatkuu sen kaava-alueeseen kuuluvalle osalle.

Tampereen puolella alueella on voimassa kantakaupungin yleiskaava 2040 ja Kantakaupungin vaiheyleiskaava - valtuustokausi 2017-2021. Yleiskaavayhdistelmässä Kangasalantien ympäristö on asumisen aluetta ja katu on osoitettu pääkokoojakaduksi. Kadun rinnalla on alueellinen pyöräliikenteen pääreitti. Kadun ja Kaukajärven rannan ympäristö on osoitettu ohjeelliseksi ekologiseksi yhteydeksi ja rannan puolella kulkee ohjeellinen virkistysreitti. Kaukajärven ranta-alueet kuuluvat ohjeelliseen keskuspuistoverkoston kehittämistarvealueeseen osana Kirkkosuonnotkon ja Iidesjärven aluetta. Kadun läheisyyteen on osoitettu myös Tampereen vesihuoltolinjausten yleissuunnitelman mukainen uusi ohjeellinen vesijohto. Alueelle on osoitettu melu- ja ilmanlaatuselvitystarve. Alueella vireillä olevassa Kantakaupungin vaiheyleiskaavassa - valtuustokausi 2021-2025 ohjeellisten virkistysyhteyksien määräystä tullaan päivittämään ja siihen kirjataan tavoite reittien latvuspeitteisyydelle.

Allekirjoitus

Apulaispormestari Pekka Salmi

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)