§ 1 Lausunto Opetushallituksen lausuntopyyntöön sosiaali- ja terveysalaan liittyvien tutkintojen rakenneuudistamisesta

Lataa  Kuuntele 

TRE:6119/12.01.01/2023

Päätöspäivämäärä

22.1.2024

Päätöksen tekijä

Apulaispormestari, elinvoima- ja osaamislautakunta sekä asunto- ja kiinteistölautakunta (2021 - 2025)

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Satu Nevalainen, puh. 050 518 9464, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Kirsi Nyman, puh. 040 355 9107, kirsi.s.nyman@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Opetushallitus on pyytänyt lausuntoa (OPH-6173-2023) sosiaali- ja terveysalaan liittyvien tutkintojen rakenneuudistamisesta. Opetushallitus on päättänyt käynnistää sosiaali- ja terveysalaan liittyvien ammatti- ja erikoisammattitutkinnon perusteiden uudistamisen valmistelun. Tässä vaiheessa ei pyydetä lausuntoja tutkintojen sisällöstä tai tutkintonimikkeistä vaan lausuntojen perusteella Opetushallitus valmistelee tutkintorakenteen kehittämistä koskevan esityksen opetus- ja kulttuuriministeriölle. Kannanottoa käytetään tukena esityksen valmistelussa.

Uudistaminen koskisi mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon, terveysalan ammattitutkinnon ja vammaisalan ammattitutkinnon yhdistämistä sosiaali- ja terveysalan ammattitutkinnoksi sekä immobilisaatiohoidon erikoisammattitutkinnon, kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon, mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon ja vanhustyön erikoisammattitutkinnon yhdistämistä sosiaali- ja terveysalan erikoisammattitutkinnoksi. 

Tampereen seudun ammattiopistossa on valmisteltu liitteenä oleva lausunto sosiaali- ja terveysalaan liittyvien tutkintojen rakenneuudistamisesta.

Hallintosäännön 35 §:n mukaan apulaispormestari päättää lausunnon antamisesta muissa kuin muutoksenhakuun liittyvissä asioissa.

Päätös

Annetaan Opetushallitukselle liitteenä oleva lausunto sosiaali- ja terveysalaan liittyvien tutkintojen rakenneuudistamisesta. 

Allekirjoitus

Apulaispormestari Ilkka Sasi

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)