§ 4 Sähköturvallisuustutkintoon valmentavan koulutuksen ja tutkintokokeen toteuttaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:337/12.01.01/2024

Päätöspäivämäärä

17.1.2024

Päätöksen tekijä

Koulutusjohtaja, Kalevan kampus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutussuunnittelija Milla Alen, puh. 050 329 5311, koulutuspäällikkö Marja Lehtisaari, puh. 040 806 3151, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Koulutusjohtaja Regina Blom, puh. 040 806 2092, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa on suunniteltu järjestettävän Sähköturvallisuustutkintoon (TUKES S1 sekä TUKES S2 ja S3) valmentavat koulutukset sekä valtakunnallinen tutkintokoe, jotka on suunnattu sähköalan opiskelijoille ja ammattilaisille.

Valmentava koulutus järjestetään 9.4. - 17.4.2024 ja 5.11. - 13.11.2024, mikäli osallistujia on vähintään kuusi / valmentava koulutus. Valtakunnallinen tutkintokoe järjestetään 18.4.2024 ja 14.11.2024, mikäli osallistujia on vähintään 10 / tutkintokoe.

Valmentavan koulutuksen (TUKES S1) verollinen hinta on 1100 euroa / osallistuja. Valmentavan koulutuksen (TUKES S2 ja S3) verollinen hinta on 850 euroa / osallistuja. Valtakunnallisen tutkintokokeen verollinen hinta on 220 euroa / osallistuja. Koulutusten ja tutkintokokeen hinnan määrittelyssä on käytetty Tredun talouspalvelujen laatimaa hinnoittelulomaketta. Koulutuksen toteuttamiseen ja ilmoittautumiseen liittyvät ehdot on kerrottu päätöksessä.

Koulutusjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 15.12.2023 § 160 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.1.2024 alkaen.) Toimintasäännön mukaan koulutusjohtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan vuosisuunnitelman mukaisesti, kun arvonlisäveroton hinta on alle 100 000 euroa.

Hallintosäännön 147 §:n mukaan viranhaltija tai hänen määräämänsä allekirjoittaa päätökset, sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat päättämissään asioissa.

 

Päätös

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu järjestää Sähköturvallisuustutkintoon (TUKES S1 sekä TUKES S2 ja S3) valmentavat koulutukset 9.4. - 17.4.2024 ja 5.11. - 13.11.2024 välisenä aikana sekä valtakunnallisen tutkintokokeen 18.4.2024 ja 14.11.2024. Valmentava koulutus ja tutkintokoe on suunnattu sähköalan opiskelijoille ja ammattilaisille. 

Sähköturvallisuustutkinnolla tutkinnon suorittanut osoittaa, että hän tuntee sähkötöiden turvallisuuteen liittyvät säännökset, määräykset ja ohjeet. Valmentava koulutus toteutetaan lähiopetuksena Tredun Nokian toimipisteessä, opetukseen on mahdollista osallistua myös Teamsin kautta. Sähköturvallisuustutkinto suoritetaan Tukesin sähköisessä eTentti-oppimisympäristössä, Tredun Nokian toimipisteessä.

Valmentavan koulutuksen (TUKES S1) hinnaksi päätetään 1100 euroa / osallistuja. Valmentavan koulutuksen (TUKES S2 ja S3) hinnaksi päätetään 850 euroa / osallistuja. Valtakunnallisen tutkintokokeen hinnaksi päätetään 220 euroa / osallistuja. Hinnat sisältävät arvonlisäveron. 

Koulutus on maksullista palvelutoiminnan koulutuspalvelumyyntiä ja kirjanpidossa eriyttämisvelvollisuuden piirissä. Koulutuksen myyntitulot kohdennetaan kustannuspaikalle 134126, 24825, 503. Koulutuspalvelun myynnin ennakoitu veroton kokonaisarvo on yli 10 000 euroa ja enintään 25 000 euroa.  

Valmentava koulutus toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään kuusi. Valmentavaan koulutukseen voidaan ottaa osallistujia enintään 20 henkilöä. Valtakunnallinen tutkintokoe toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10. Valtakunnalliseen tutkintokokeeseen voidaan ottaa osallistujia enintään 40 henkilöä.

Koulutukseen ja valtakunnalliseen tutkintokokeeseen ilmoittaudutaan Tredun kotisivujen kautta Wilma-lomakkeella.

Osallistumismaksu laskutetaan koulutuksen ja tutkintokokeen jälkeen ilmoittautumislomakkeella ilmoitettujen laskutustietojen mukaan. Osallistujalla on oikeus kustannuksitta peruuttaa ilmoittautumisensa viimeistään neljäätoista (14) päivää ennen koulutuksen alkua. Mikäli koulutusta ei peruuteta, tai osallistuja ei saavu koulutukseen, veloitetaan koulutuksen koko hinta.

Koulutus voidaan toteuttaa sillä edellytyksellä, että päätös on saanut lainvoiman. 

Allekirjoitus

Koulutusjohtaja Regina Blom

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.