Kaupunginhallitus, kokous 22.1.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 17 Konsernijohtajan vuoden 2023 tavoitteiden toteuma ja tavoitteet vuodelle 2024 

TRE:287/01.02.00/2024

Valmistelija

  • Kummola Kalervo, Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Pormestari Kalervo Kummola, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lakiasiainjohtaja Laura Klami, puh. 040 543 2285, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus päättää konsernijohtajan johtajasopimuksen hyväksymisestä (15 § 10 kohta) ja pormestari sen valmistelemisesta (34 § 18 kohta).

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajalan kanssa on laadittu johtajasopimus, joka astui voimaan 1.6.2017 ja jota on päivitetty vuonna 2021. Sopimuksen mukaan pormestari käy konsernijohtajan kanssa vuosittain tavoite- ja kehityskeskustelut. Keskusteluun pohjautuen kaupunginhallitus hyväksyy konsernijohtajan vuositavoitteet ja päättää niiden seurannasta. Tavoitteet ovat johtajasopimuksen liitteenä ja ne ovat vuosittain päivitettävä osa sopimusta.

Pormestari on käynyt konsernijohtajan kanssa vuoden 2024 tavoite- ja kehityskeskustelut ja niiden perusteella on arvioitu vuoden 2023 tavoitteiden toteutumista sekä valmisteltu uudet vuotta 2024 koskevat tavoitteet.

Tavoite- ja kehityskeskustelujen avulla varmistetaan osaltaan kaupungin strategian toteutuminen. Keskusteluissa täsmennetään ne toimenpiteet, joilla strategisia tavoitteita sekä palvelusuunnitelmia ja vuosisuunnitelmia toteutetaan.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Kummola Kalervo, Pormestari

Konsernijohtajan vuoden 2023 tavoitteiden liitteen mukainen toteuma merkitään tiedoksi.

Konsernijohtajan tavoitteet vuodelle 2024 hyväksytään liitteen mukaisesti.

Päätös

Konsernijohtajan vuoden 2023 tavoitteiden liitteen mukainen toteuma merkitään tiedoksi.

Konsernijohtajan tavoitteet vuodelle 2024 hyväksytään liitteen mukaisesti.

Konsernijohtajan johtajasopimusta päivitetään. Kaupunginhallitus valtuuttaa pormestarin käydyn keskustelun perusteella päivittämään konsernijohtajan johtajasopimuksen palkan osalta.

Esteellisyys

  • Juha Yli-Rajala ilmoitti olevansa asianosaisena esteellinen (hallintolaki 28.1 §). Kaupunginhallitus kuuli häntä asiantuntijana ja hän poistui kokouksesta päätöksenteon ajaksi.

Kokouskäsittely

Pekka Salmi, Matti Helimo, Ilkka Sasi, Katja Kannonlahti, Laura Klami ja Elina Nikkilä poistuivat kokouksesta päätöksenteon ajaksi.

Puheenjohtaja Kalervo Kummola toimi pöytäkirjanpitäjänä tämän asian päätöksenteon aikana.

Keskustelun kuluessa asian esittelijä Kalervo Kummola täydensi liitteenä olevia konsernijohtajan vuoden 2023 tavoitteiden toteumaa sekä tavoitteita vuodelle 2024 seuraavasti:

"Toteuma, kohta 11.

'Pirkanmaan hyvinvointialueyhteistyöhön on luotu foorumeita (yhdyspinnat, ylimmän johdon tapaamiset) ja sovittu käytännöistä millä tavalla hyvinvointialue osallistuu Pirkanmaan kuntajohtajakokousten toimintaan. Hyvinvointialueen kanssa tehtävässä yhteistyössä on kuitenkin vielä paljon haasteita ja ratkaisua vaativia rajapintoja kaupungin kanssa. Pirkanmaalle ei kuitenkaan syntynyt kaikkien kuntien yhteistä työllisyysaluetta, vaan maakunta jakautui kahteen työllisyysalueeseen.'

Tavoitteet, kohta 10.

'Yhteistyö pirkanmaalaisten toimijoiden kesken on sujuvaa (Pirkanmaan hyvinvointialue, Pirkanmaan kunnat, Pirkanmaan liitto, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä).' "

Lisäksi hän täydensi päätösehdotustaan lisäämällä siihen seuraavan ponnen: "Konsernijohtajan johtajasopimusta päivitetään. Kaupunginhallitus valtuuttaa pormestarin käydyn keskustelun perusteella päivittämään konsernijohtajan johtajasopimuksen palkan osalta."

Hän totesi näin muutettujen liitteiden sekä päätösehdotuksen olevan päätöksenteon pohjana.

Tiedoksi

Kalervo Kummola, Juha Yli-Rajala, Anne Valtakari, Mia Helin, Nina Mustikkamäki, Elli Torikka

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)