§ 39 Lausunto Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle kanteluun Tampereen kaupungin järjestämän kunnallisen pysäköinninvalvonnan puutteista

Lataa  Kuuntele 

TRE:100/09.02.02/2024

Päätöspäivämäärä

15.2.2024

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Lakiasiainjohtaja Laura Klami,​ puh. 040 543 2285,​ johtava juristi Jyri Nuojua, puh. 044 430 9030 ja johtava juristi Riikka Viitaniemi, puh. 050 526 3225, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lakiasiainjohtaja Laura Klami ja katupäällikkö Pasi Halme:

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle on saapunut 11.12.2023 kantelu sekä 20.12.2023 kantelun täydennys, jossa arvostellaan Tampereen kaupungin järjestämää kunnallista pysäköinninvalvontaa ja pysäköinnin valvojan tehtävään kohdennettuja resursseja. Kantelija katsoo, että pysäköinninvalvojan tehtävään käyttämä työaika ja henkilöiden vaihtuvuus tehtävässä ei vastaa lainsäädännön henkeä. Selvitys ja lausunto kanteluun tulee lähettää aluehallintovirastolle viimeistään 19.2.2024.

Tampereen kaupungin näkemyksen mukaan kunnallinen pysäköinninvalvonta on organisoitu lain- ja tarkoituksemukaisesti. Katutilavalvonta-yksikön ja lakiasiainyksikön tehtävät ja organisaatio on määritelty toimintasäännöissä ja yhteistyö yksiköiden välillä toimii hyvin. Pysäköinninvalvojan tehtävää hoitaa oikeustieteen maisterin tutkinnon suorittanut lakimies virkavastuulla. Kaupungin toiminta ja päätöksenteko pysäköinnivalvontaa koskevissa asioissa on ollut asiallista ja lainmukaista. Kantelu ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin.

Päätöksen liitteet ovat salassa pidettäviä julkisuuslain 24 §:n 1 momentin 6-kohdan perusteella.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 § 33-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää kanteluihin vastaamisesta.

Päätös

Liitteenä oleva Tampereen kaupungin lausunto ja selvitykset Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle kanteluun Tampereen kaupungin järjestämän kunnallisen pysäköinninvalvonnan puutteista hyväksytään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Henkilötietoja sisältävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)