§ 31 Pyhäjärven vesibussiliikenteeseen liittyvien suunnittelutehtävien hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1014/02.07.01/2024

Päätöspäivämäärä

22.2.2024

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Satamavastaava Tuomas Salovaara, puh. 041 731 0639, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Osana Tampereen kaupungin Järvi- ja luontomatkailun tiekartta -hanketta toteutetaan vesibussiliikenteen toiminnan suunnittelu Pyhäjärven lähikohteisiin. Vesiliikenneväylien ja laiturirakenteiden kehittämistarpeista ja väylien toteutuksesta tilataan suunnittelutyö Ramboll Finland Oy:ltä.

Hankinta toteutetaan osana TRE:7754/02.07.01/2020, Yleisten alueiden tie-, katu- ja aluetekniikan suunnittelupalvelut -puitesopimusta ja hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. Alle 60 000,00 euron arvoisessa hankinnassa voidaan puitejärjestelyn sisällä tilata palveluita työn luonteen vaatima erityisosaaminen, referenssit, aikataulullinen saatavuus ja reklamaatiot huomioiden.

Suunnittelutyön aluksi kootaan olemassa oleva lähtöaineisto ja arvioidaan lähtöaineiston riittävyys. Suunnittelutyön tueksi suunnittelijat käyvät tutustumassa suunnittelukohteisiin ennen suunnittelutyön aloittamista. Lähtötietojen perusteella käydään vielä läpi uudelleen tilaajan tavoitteet kohteille. Tämän pohjilta laaditaan yhteistyössä tilaajan kanssa mitoitettuja ratkaisuja satamiin ja laituriratkaisuihin liittyen. Tässä toimeksiannossa tarkasteltavat satama- ja laiturialueet ja niihin tarvittavat uudet vesiväylät ovat Laukontori - Arboretum - Härmälänsaari - Viikinsaari - Rosendahl - em. käyttöä edellyttävät uudet vesiväylät.

 

Työ sisältää seuraavia osatehtäviä:

LÄHTÖTIETOJEN HANKINTA JA NYKYTILAN SELVITYS

Lähtötietojen ja aiemmin laadittujen selvitysten kokoamien ja läpikäynti:

-          Pyhäjärven vesijoukkoliikenneselvitys (FCG)

-          Pyhäjärven venesatamien keilaus (Sitowise)

-          Viikinsaaren kehittämisselvitys (Ramboll)

-          Tiedot nykyisistä laitureista ja niiden varusteista maastokatselmuksin sekä haastatteluin

Hankitaan seuraavat lähtötiedot, joiden osalta nykytila kuvataan toimeksiannossa laadittavaan aineistoon:

-          Pohjakartat

-          Merikortti / vesiväylien tiedot ja -merkit

-          Johdot ja laitteet sekä muu kunnallistekniikka

-          Valaistus

-          Muut sataa-alueen varusteet

-          Laitureille johtavien kulkuyhteyksien nykytila

-          Vuoropuhelu alustoimittajien kanssa tilaajan valitseman alustyypin ja laiturien yhteensopivuuden määrittämiseksi (=vaatimukset vesiväylä-, laituri- ja satamaratkaisuihin)

VESIVÄYLIEN LUVITUS

-          Vesiväyliin liittyvien lupa-asioiden selvittelyt (Traficom)

-          Tarkasteltaviin satamiin (5 kpl) tarvittavien uusien vesiväylien suunnittelu

-          Vesiväylien osalta laaditaan vesilupahakemuksen edellyttämät suunnitelma-asiakirjat sekä valmistellaan lupahakemus tilaajan tekemää luvanhakua varten.

LAITURIEN SUUNNITTELU

-          Laitureiden osalta laadittavat suunnitelmat perustuvat ns. kelluviin apulaitureihin (ponttonilaituri, kohteeseen sovitettu/varusteltu valmistuote tms.).

-          Suunnitelmissa esitetään liittyminen sekä muutostarpeet nykyisiin laitureihin yhteysaluskäyttöön/vesibussikäyttöön.

-          Uudet laiturit varustellaan satamateknisillä varusteilla (pollarit, törmäyssuojat ja -tolpat (tarvittaessa) sekä puusuojalaite, turvatikkaat ja turvaköysi).

Suunnittelukohteet/laiturit: Rosendahl, Härmälänsaari, Arboretum, Viikinsaari ja Laukontori

Laadittavien suunnitelmien tarkkuustaso on sellainen, että niillä on mahdollista toteuttaa laiturihankinnat sekä mahdolliset luvitukset. Suunnittelutarjouksessa uusien ponttonilaitureiden osalta lähtökohta on se, että yksityiskohtainen ponttonilaiturien rakenne- ja vesirakennustekninen suunnittelu/mitoitus sekä muun muassa ankkuroinnin yksityiskohtainen suunnittelu on oletettu tehtävän laituritoimittajan taholta.

Hankinnan kustannukset ovat 56 500,00 euroa. Hankinnan kustannukset maksetaan projektilta I1115_2400271, 4086662_2209.

Saatu tarjous vastaa asetettuja vaatimuksia. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa.

 

Toimivalta:

Rakennuttamisjohtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa (HS 37 § kohta 4) 250 000 euroon asti.

Päätös

Hankitaan Pyhäjärven vesibussiliikenteeseen liittyviä suunnittelutehtäviä Ramboll Finland Oy:ltä (Y-tunnus 0101197-5) esityksen mukaisesti.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on yhteensä 56 500,00 euroa. Hankinnan kustannukset maksetaan projektilta I1115_2400271, 4086662_2209. Ostotilaus toimitetaan päätöksen liitteenä.

Hankintapäätös on kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu ja hankintapäätös on lainvoimainen.

 

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

 

Päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi tehdä kirjallisen julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 132 §:n mukaisen hankintaoikaisun tai kuntalain (410/2015) 134 §:n mukaisen oikaisuvaatimuksen. Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen voi lisäksi tehdä kunnan jäsen.

Oikaisuviranomainen

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaista hankintaoikaisua haetaan Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta hankintapäätöksen tehneeltä viranomaiselta ja kuntalain mukaista oikaisua haetaan päätösotteen Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta toimielimeltä.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki/Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B
PL 487
33101 Tampere

Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla: kirjaamo@tampere.fi. Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Määräaika

Hankintaoikaisu ja oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
 
Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimukseen on merkittävä oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.