§ 30 Oikaisuvaatimus suunnittelupäällikön päätökseen pysäköintikiellon lisäämisestä Tildankujalle

Lataa  Kuuntele 

TRE:445/08.01.02/2024

Päätöspäivämäärä

23.2.2024

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

As Oy Tiina ja Tildan asukkaat ovat tehneet oikaisuvaatimuksen suunnittelupäällikön päätökseen TRE:445/08.01.02/2024 (23.1.2024), jossa pysäköinti kiellettiin kokonaan Tildankujan länsipuolella, mutta itäpuoli jätettiin rajoituksetta.

Pysäköinti päätettiin kieltää kadun länsipuolelta Tildankujan asukkaiden keräämän adressin toiveen mukaisesti. Adressin olivat allekirjoittaneet yhtä kiinteistöä lukuun ottamatta kaikki taloudet. Asukkaat perustelivat toivettaan kadun liikennöinnin helpottumiselle niin pelastusliikenteelle, jätehuollolle kuin kunnossapidon ja jakeluliikenteen kalustoille, koska pysäköidyt ajoneuvot olivat useimmiten pysäköitynä postilaatikoiden tai tonttiliittymien eteen ja ne kavensivat ajorataa merkittävästi.

Oikaisuvaatimuksessa asunto-osakeyhtiö vaatii joko pysäköintikiellon poistoa tai sen muuttamista kadun itäpuolelle. As Oy perustelee kantaansa sillä, ettei heille ole adressia esitelty ja annettu mahdollisuutta siihen vaikuttaa. Kadunvarsipysäköintiä käyttävät juuri tämän paritalon asukkaat. Heidän mielestään kadunvarsipysäköinti ei ole haitannut kadulla kulkemista. Lisäksi pysäköinnille olisi oikaisuvaatimuksen mukaan paremmin tilaa kadun länsipuolella.

Kaupungin liikennesuunnittelussa on arvioitu, että kadun asukkaiden alkuperäisissä perusteluissa esitetyt ongelmat pelastusliikenteelle, kunnossapidolle ja jätehuollolle voivat todellisuudessakin tapahtua etenkin talvisin, kun lumi kaventaa ajorataa entisestään. Täten tarve pysäköinnin kieltämiselle vähintään toisella puolella katua on arvioitu tarpeelliseksi. Tildankuja on lyhyt ja kapea katu, missä tonttiliittymät eivät sijaitse kohdakkain. Näin ollen etenkin länsipuolella kadunvarressa on huonosti tilaa pysäköidä ilman, että se haittaisi tonttiliittymien käyttöä. Myös postilaatikot sijaitsevat kadun länsipuolella. Itäpuolella on alkuperäisessä päätöksessä jätetty edelleen rajoittamaton pysäköinti, mihin mahtunee 1-2 ajoneuvoa häiritsemättä tonttiliittymien käyttöä. Lisää pysäköintitilaa on löydettävissä ympäri vuoden Pirjonkaivonkadun pohjoispuolella, ja talvipysäköintirajoitusajankohdan ulkopuolella koko kadulla on rajoittamaton pysäköinti. Näin ollen asukkaille ei muodostu tilannetta, jossa vapaa autopaikka olisi kohtuuttoman kaukana asumisesta.

Oikaisuvaatimuksessa ei ole tuotu esiin sellaisia uusia seikkoja, jotka perustelisivat riittävästi alkuperäisen päätöksen kumoamista tai muuttamista.

Päätös

Oikaisuvaatimus hylätään ja alkuperäinen päätös jää voimaan.

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku


Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.


Valitusoikeus

Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen).

Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen, kun se ei ole muuttunut oikaisuvaatimusmenettelyssä, saa muutosta kuitenkin hakea vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen.


Valitusviranomainen

Valitus tehdään Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle:

Hämeenlinnan hallinto-oikeus
Raatihuoneenkatu 1
13100 Hämeenlinna
faksi: 029 56 42269
sähköposti: hameenlinna.hao@oikeus.fi

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet


Valitusaika

Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.


Tiedoksisaanti

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. 

Yleistiedoksiannon osalta tiedoksiannon katsotaan tapahtuneen seitsemäntenä päivänä päätöksen julkaisemisesta Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.


Valituskirjelmä

Valituskirjelmässä, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava

- valittajan nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero

- päätös, johon haetaan muutosta

- miltä osin päätöksestä valitetaan ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi

- vaatimuksen perusteet

- mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan


Valituskirjelmään on liitettävä

- päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä

- todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta

- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.


Asiamiehen on liitettävä valituskirjelmään valtakirja, kuten oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annetun lain (808/2019) 32 §:ssä säädetään.


Valituskirjelmän toimittaminen

Valituskirjelmä on toimitettava valitusajan kuluessa valitusviranomaiselle. Valituskirjelmän tulee olla perillä valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukiolon päättymistä. Valituskirjelmän lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.


Oikeudenkäyntimaksu

Hallinto-oikeudessa valituksen käsittelystä perittävä oikeudenkäyntimaksu on 270 euroa. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä. Maksua ei myöskään peritä eräissä asiaryhmissä eikä myöskään mikäli asianosainen on muualla laissa vapautettu maksusta. Maksuvelvollinen on vireillepanija ja maksu on valituskirjelmäkohtainen.