Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 13.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Edustajan ja varaedustajan valinta Älykaupunki kaupunkilaisille Advisory Board -työryhmään vuodeksi 2024 

TRE:5916/00.01.03/2023

Valmistelijan yhteystiedot

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelma pureutuu muun muassa kestävään kaupungistumiseen, koulutukseen, kansainvälistymiseen, yrityspalveluihin ja kävelijöiden turvallisuuteen keskustassa. Ohjelma keskittyy kaupunkistrategian painopisteisiin Rohkeasti uudistuva kaupunki ja Tulevaisuuden edelläkävijä, joita ohjelma toteuttaa digitaalisen murroksen kautta.

Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman tavoitteena on tehdä Tampereesta vuonna 2025 kaupunki, joka hyödyntää nykyistä paremmin dataa ja tekoälyä eettisesti, turvallisesti ja ihmislähtöisesti. Vuoteen 2025 mennessä Tampere on kerryttänyt konkreettisia esimerkkejä muutoksen toteuttamisesta erilaisten teemojen parissa, sekä uudenlaisia työtehtäviä, työvälineitä ja toimintatapoja, joiden avulla kaupunki kasvattaa ja laajentaa osaamista edelleen tulevaisuudessa.

Advisory Board kokoontuu kahdesta kolmeen kertaan vuodessa. Tampereen kaupungin pormestarin tehdyssä viranhaltijapäätöksessä 24.10.2022 nuorisovaltuustoa on pyydetty nimeämään keskuudestaan edustaja Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman Advisory Boardiin.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto valitsee yhden (1) edustajan ja yhden (1) varaedustajan Älykaupunki kaupunkilaisille Advisor Board -työryhmään vuodeksi 2024.

Päätös

Nuorisovaltuuston edustajaksi Älykaupunki kaupunkilaisille Advisory Board -työryhmään vuodeksi 2024 valittiin Otso Vuorinen ja varaedustajaksi Mikael Määttänen.

Kokouskäsittely

Tehtävään asettui ehdolle kaksi henkilöä.

Ratkaistiin sopuvaalilla Otso Vuorinen edustajaksi ja Mikael Määttänen varaedustajaksi.

Tiedoksi

Valitut, Jenna Naukkarinen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)