§ 3 Tampereen kaupungin lausunto Pirkanmaan ELY-keskukselle kiinteistönomistajan vaarantamiskiellon antamisesta

Lataa  Kuuntele 

TRE:783/11.04.01/2024

Päätöspäivämäärä

28.2.2024

Päätöksen tekijä

Apulaispormestari, elinvoima- ja osaamislautakunta sekä asunto- ja kiinteistölautakunta (2021 - 2025)

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja maanhankintapäällikkö Ari Kilpi, puh 050 346 9311, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan ELY-keskuksessa on vireillä Pispalan moreeni ry:n esitys rakennuksen suojelemiseksi rakennusperintölain nojalla kiinteistöllä 837- 601-1-283, osoitteessa Selkeenkuja 5 / Pispalan valtatie 52, 33270 TAMPERE.

ELY-keskus harkitsee rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain 6 §:n mukaisen vaarantamiskiellon antamista rakennussuojeluasian vireilläolon ajaksi. Vaarantamiskiellolla voidaan kieltää rakennuksen kulttuurihistoriallista merkitystä vaarantaviin toimenpiteisiin ryhtyminen. ELY-keskus voi lisäksi velvoittaa rakennuksen omistajan tai haltijan ryhtymään tarpeellisiin suojaamistoimenpiteisiin rakennuksen suojelun turvaamiseksi. Kielto tulee voimaan, kun sitä koskeva päätös on annettu tiedoksi. Kielto on voimassa, kunnes suojelua koskeva asia on lainvoimaisesti ratkaistu, jollei valitusviranomainen toisin määrää.

Apulaispormestari päättää johtamiensa lautakuntien osalta lausunnon antamisesta muissa kuin muutoksenhakuun liittyvissä asioissa tai lainsäädännön mukaan viranomaiselle kuuluvissa lupa- ja valvonta-asioissa.

Apulaispormestari Sasi on hallintolain 28 §:n 1 momentin 3) kohdan perusteella esteellinen asiassa. Päätöksen tekee apulaispormestarin 1. varahenkilö.

Päätös

Annetaan ELY-keskukselle liitteenä olevat lausunnot kiinteistönomistajan vaarantamiskiellon antamisesta.

Allekirjoitus

Ilkka Sasin 1. varahenkilö apulaispormestari Pekka Salmi

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)