§ 10 Lukulumo-palvelun hankinta varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen

Lataa  Kuuntele 

TRE:699/02.07.01/2024

Päätöspäivämäärä

13.2.2024

Päätöksen tekijä

Varhaiskasvatusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Pia Kuisma, puh. 040 8064 774, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Varhaiskasvatusjohtaja Elli Rasimus, puh. 050 523 7386, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Monikielinen kuvakirjapalvelu Lukulumo tukee varhaiskasvattajien työtä kirjallisuuden, kielellisen kehityksen ja monikielisyyden parissa. Palvelu tarjoaa laajan valikoiman digitaalisia kuva- ja äänikirjoja, joita voi lukea, kuunnella ja katsella yhtä aikaa. Lukulumo -palvelu on aikaisemmin hankittu Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen yksiköihin Kaakon alueelle pilottina ajalle 1.1.-31.12.2023. Palveluntuottaja on tarjonnut palvelua ja pilottikokeilun saaman hyvän palautteen perusteella palvelun hankkiminen on perusteltua. Monikulttuurisen väestön osuus Tampereella kasvaa koko ajan ja Lukulumo -palvelu tukee erityisesti monikulttuuristen lasten kanssa toimimista esiopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa.

Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palveluryhmä pyysi tarjouksen monikielisen kuvakirjapalvelu Lukulumon vuosilisenssistä ILT Oppiminen Oy:ltä (Y-tunnus 2930327-5) sopimuskaudeksi 1.3.2024 – 1.3.2026. Hankintaan ei sisälly optioehtoa. Vuosilisenssi hankitaan esiopetusyksiköihin sekä niihin varhaiskasvatusyksiköihin, joissa on paljon monikulttuurisia lapsia. Yhteensä vuosilisenssi hankintaan 3500 lapselle.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 1-kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. ​

Lukulumo -palvelun vuosilisenssin hinta on 7,80 euroa / lapsi / vuosi. Vuosilisenssin kokonaishinta koko sopimuskaudelle1.3.2024 – 1.3.2026 3500 lapselle on 54 600 euroa. Hinta ei sisällä arvonlisäveroa. Hinta sisältää kaikki palvelun tuottamisesta aiheutuvat kulut.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. ​

Hankinnan valmistelijana toimi kehittämispäällikkö Pia Kuisma.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii varhaiskasvatusjohtaja Elli Rasimus. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle. ​

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 27 300 euroa vuodessa ja 54 600 euroa sopimuskauden 1.3.2024 – 1.3.2026 aikana.

Tampereen kaupungin hallintosääntö 1.6.2023 § 37, ​ palvelualueen johtajan toimivaltaan kuuluvan asia siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi. Varhaiskasvatusjohtaja päättää palvelujen hankinnasta lautakunnan palvelu-​ ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Sopimus monikielisen kuvakirjapalvelu Lukulumon vuosilisenssin hankinnasta ajalle 1.3.2024 – 1.3.2026 tehdään ILT Oppiminen Oy:n (Y-tunnus 2930327-5) kanssa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään varhaiskasvatusjohtaja Elli Rasimus.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 27 300 euroa vuodessa ja 54 600 euroa sopimuskauden 1.3.2024 – 1.3.2026 aikana.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella. ​

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

 

Päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi tehdä kirjallisen julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 132 §:n mukaisen hankintaoikaisun tai kuntalain (410/2015) 134 §:n mukaisen oikaisuvaatimuksen. Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen voi lisäksi tehdä kunnan jäsen.

Oikaisuviranomainen

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaista hankintaoikaisua haetaan Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta hankintapäätöksen tehneeltä viranomaiselta ja kuntalain mukaista oikaisua haetaan päätösotteen Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta toimielimeltä.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki/Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B
PL 487
33101 Tampere

Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla: kirjaamo@tampere.fi. Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Määräaika

Hankintaoikaisu ja oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
 
Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimukseen on merkittävä oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.