§ 41 Welcoming City -kehitysohjelman ohjausryhmän nimeäminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1430/00.01.05/2024

Päätöspäivämäärä

15.3.2024

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Ohjelmapäällikkö, Carita Prokki, 0401524733, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri, Anne Valtakari, 050 484040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kehitysohjelmat ovat keskeinen väline kaupungin merkittävien strategisten muutosten toteuttamiseen. Kehitysohjelmat toteuttavat Tampereen kaupungin strategiaa Tekemisen kaupunki ja tukevat pormestari Kalervo Kummolan pormestariohjelman toteuttamista.

Tampere Welcoming City -kehitysohjelma hyväksyttiin valtuustokauden 2023 - 2025 uudeksi kehitysohjelmaksi kaupunginhallituksessa 19.06.2023. Jatkovalmistelun ja ohjelman toiminnan ohjaamiseksi Tampere Welcoming City kehitysohjelmalle tulee nimetä ohjausryhmä.

Ohjausryhmä on vastuussa ohjelman edistymisen ja sen hyötytavoitteiden toteutumisen seurannasta ja ohjaamisesta, ohjelmatason riskien seurannasta sekä suunnittelujohtajan ohjaamisesta ja ohjelman onnistumisen edellytysten varmistamisesta. Tampereen kaupungin ohjelmajohtamisen ohjeessa ohjausryhmän tehtävät on kirjattu seuraavasti:

1.       Asettaa ohjelman hyötytavoitteet ja seuraa säännöllisesti hyötyjen toteutumista valittujen mittareiden avulla.

2.       Hyväksyy ohjelman ohjelmasuunnitelman liitteineen, vuosittaisen toteutussuunnitelman sekä niitä koskevat muutokset.

3.       Käsittelee ja hyväksyy ohjelman edistymisraportit (tilannekatsaus) omalta osaltaan ennen raportointia kaupunginhallitukselle.

4.       Esittää edistymisraportoinnin yhteydessä kaupunginhallitukselle arvion seuraavan vuoden toteutussuunnitelman alustavasta budjettitarpeesta.

5.       Hyväksyy ohjelman projektit ja toimenpiteet ja tekee näitä koskevat keskeiset etenemispäätökset ohjelman budjetin puitteissa.

6.       Tekee esitykset konsernisalkkujen johtoryhmille käynnistettävistä projekteista, jotka toteutetaan kokonaan tai osittain palvelualueiden / -ryhmien budjetilla.

7.       Seuraa ohjelmatason riskejä (liiketoimintariskit ja keskeisimmät toteutusriskit) ja tekee päätökset mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä.

8.       Ratkoo mahdolliset ristiriidat ohjelman eri projektien ja toimenpiteiden välillä ja tekee tarvittavat priorisoinnit.

9.       Seuraa ohjelman edistymistä suunnittelujohtajan raportoinnin pohjalta ja tekee päätökset mahdollisista toimenpiteistä.

10.   Varmistaa, että ohjelmalla kokonaisuudessaan on onnistumisen edellytykset (mm. tarvittavat resurssit ja työkalut).

11.   Voi toimia ohjelman projektien ohjausryhmänä, ellei projektille ole nimetty erillistä ohjausryhmää.

Elämystalouden kehitysohjelman ohjausryhmä koostuu kaupungin kaikkien palvelualueiden sekä konserniohjauksen edustajista.

Hallintosäännön 34§ 9)-kohdan mukaan pormestari päättää luottamushenkilötyöryhmien, sidosryhmien edustajia sisältävien työryhmien ja muiden tarpeelliseksi katsomiensa työryhmien nimeämisestä.

 

Päätös

Tampere Welcoming City -kehitysohjelman ohjausryhmään ajalle 1.4.2024 - 31.5.2025 nimetään

Teppo Rantanen, kilpailukyky ja innovaatiot johtaja, puheenjohtaja

Carita Prokki, ohjelmapäällikkö, esittelijä

Pekka Pernu, kansainvälisten asioiden asiantuntija, projektipäällikkö, esittelijä

Iina Ojala, kilpailukykyjohtaja

Mari Taverne, kansanvälisten asioiden johtaja
Maggie Keskinen, yhteysjohtaja
Niina Mustikkamäki, strategiapäällikkö
Kari Kankaala, ympäristö- ja kehitysjohtaja
Kirsi Viskari, johtaja TREDU

Niina Salmenkangas, vt. kulttuurijohtaja kunnes uusi kulttuurijohtaja on aloittanut virassaan.  Valinnan jälkeen jäsenyys siirtyy kulttuurijohtajalle.

Jukka Etu-Seppälä, liikunta- ja nuorisojohtaja

Anna-Kaisa Heinämäki, johtaja elinvoiman palvelualue

Henna Kuitunen, kehittämiskoordinaattori

Mari Aalto, lukiokoulutuksen johtaja

Kristiina Järvelä, perusopetusjohtaja

Elli Rasimus, varhaiskasvatusjohtaja

Ohjausryhmä voi tarvittaessa kutsua kokouksiin ulkoisia asiantuntijoita.

Ohjausryhmän sihteerinä toimii koordinaattori Mona Mäkelä.

Ohjausryhmän työskentelystä mahdollisesti aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113516, Tampere Welcoming City -kehitysohjelma.

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.