§ 40 Apulaispormestarin osallistuminen opintomatkalle kolmeen monikulttuuriseen kaupunkiin Portugalissa 10.-11.04.2024

Lataa  Kuuntele 

TRE:1500/01.04.01/2024

Päätöspäivämäärä

15.3.2024

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Johdon assistentti Kirsi Nyman, puh. 040 355 9107, kirsi.s.nyman@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puh. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Thorsten Afflerbach, Head of Inclusion and Anti-Discrimination Programmes Division of Council of Europe, Strasbourg, France, on kutsunut pormestarin ja apulaispormestarin sekä kunnan integraatiosta vastaavat nimetyt jäsenet edustustehtävään osallistumaan opintomatkalle kolmeen monikulttuuriseen kaupunkiin Portugalissa 10.-11.4.2024. Vierailu on osa Euroopan Unionin ja Euroopan neuvoston yhteistä projektia "Building an inclusive integration approach in Finland", joka tarjoaa osallistujille näkemyksiä Portugalin viranomaisten käytännön kokemuksista monitasoisen hallinnon ja kulttuurienvälisen integraation käsitteen täytäntöönpanosta. Vierailu järjestetään yhteistyössä Portuguese Network of Intercultural Cities (RPCI) -verkoston kanssa, joka on johtava kansallinen kulttuurienvälisten kaupunkien verkosto maailmanlaajuisesti. Euroopan neuvosto maksaa matka- ja oleskelukulut sovellettavien sääntöjen mukaisesti. Matka-ajankohta on 9.-12.4.2024. Matkalle osallistuu apulaispormestari Sasin lisäksi palvelupäällikkö Kristina Kemi.

Tampereen kaupungin matkustussäännön mukaisesti luottamushenkilöiden osalta matkoista tehdään aina kuntalain mukainen päätös eli pormestarin päätös. Matkustussäännön mukaan muilla kuin kaupungin varoilla rahoitettavan matkan tai koulutuksen vastaanottaminen on mahdollista, jos matka tai koulutus ei vaaranna puolueettomuutta, riippumattomuutta tai tasapuolisuutta tehtävien hoidossa.

Apulaispormestari Ilkka Sasilla ei ole sellaisia eturistiriitoja, jotka estäisivät hänen osallistumisensa matkalle. 

Hallintosäännön 34 § 8 -kohdan mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

Päätös

Apulaispormestari Ilkka Sasi oikeutetaan osallistumaan opintomatkalle kolmeen monikulttuuriseen kaupunkiin Portugalissa 9.-12.4.2024 matkustuspäivineen.

Tapahtumien järjestäjät maksavat matka- ja majoituskulut. 

Muut mahdolliset matkasta aiheutuvat KVTES:in mukaiset matkakustannusten korvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113140.

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)